Пожарникари и спасители от синдикат Огнеборец се събраха на протест

...
Пожарникари и спасители от синдикат Огнеборец се събраха на протест
Коментари Харесай

Огнеборците на жълтите павета пред МС: Елате да изкарате една смяна с нас

Пожарникари и спасители от профсъюз " Огнеборец " се събраха на митинг по обед пред постройката на Министерския съвет в София. Те упорства за увеличение на заплатите с 20% в плана на бюджет за Министерство на вътрешните работи за 2022 година и спомагателен запас в границите на 100 млн. лева за финансови разноски, както и внасяне на изясненост за идните структурни промени.
Още по темата
Протестът на огнеборците стартира с химна на България, а протестиращите отдадоха респект и на Апостола на свободата Васил Левски. В началото на митинга те приветстваха сътрудниците си, които в този момент са на промяна, както и служителите на реда, които се грижат за реда. А прекосяването на кола за спешна помощ стана мотив да приветстват и медиците. Те се разграничиха още веднъж от престъпно провени лица и оповестиха, че недоволството им ще протече спокойно.

Протестиращите поканиха ръководещите да отидат и да изкарат една промяна с тях, с цел да видят, " че не са безсмъртни ", съобщи.

 Снимка: Bulphoto

" Когато няма схващане, има протестиране ", обявиха огнеборците. Те обявиха, че се свамуват от защитните дрехи, с които работат, които са дарени от Швейцария и не са задоволителни, с цел да предпазят здравето им.

 Снимка: Bulphoto

Огнеборците се пробваха да внесат декларация в Министерския съвет, само че не получиха достъп до постройката. Те обясниха, че са поканени да внесат декларацията си в работен ден и разчетоха това като отвод да водят разговор. Те желаеха незабавна среща с министър-председателя.

 Снимка: Bulphoto

От НСПС " Огнеборец " възразяват против заложените параметри в плана на Закон за държавния бюджет за 2022 година, отнасящи се за бюджета на Министерството на вътрешните работи.

" Искаме да се усилят средствата в бюджета за 2022 година по перо " Персонал ", с цел да могат възнагражденията да се усилят с 20 %. Искаме близо 100 милиона лв. в допълнение да се провиснал по перо " Капиталови разноски " и третото ни искане да се възвърне общественият разговор в Министерство на вътрешните работи, тъй като през последния месец и половина се сътвори много напрежение сред моите сътрудници, особено в структурите на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и дирекция 112, защото знаете, че има планове двете структури да се извадят и да се обособят в обособена държавна организация ", сподели ръководителят на профсъюз " Огнеборец ", Венцислав Станков пред БНР.

 Снимка: Bulphoto

Протестът продължи с шествие към Министерство на финансите, след което ще завърши пред постройката на Народното събрание.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР