Пожарникари евакуираха хора и животни, отводняваха избени помещения и отстраняваха

...
Пожарникари евакуираха хора и животни, отводняваха избени помещения и отстраняваха
Коментари Харесай

Пожарникари евакуираха хора, отводняваха мази и отстраняваха паднали дървета след пороя вчера

Пожарникари изтеглиха хора и животни, отводняваха избени пространства и отстраняваха паднали дървета след пороя през вчерашния ден. През миналото денонощие над област Плевен падна натоварен дъжд, който активизира екипите на РДПБЗН – Плевен. Получени са голям брой сигнали за наводнени публични и жилищни здания, завирявания по пътища, паднали дървета на пътните платна.

Около 18:00 часа в ж.к „ Дружба “ чиновници от районната работа в регионалния град са извадили коте, паднало в шахта. На територията на Червен бряг екипи са взели участие в механически помощи при отводняване на дворове и изби на обитаеми къщи в село Лепица.

В Никополска община екип на пожарната е отстранил паднало дърво от пътното платно на края на село Евлогиево.

Около 21:30 часа спасители от районен съд ПБЗН – Левски са евакуирали жители от наводнени МПС в село Стежерово. На четирима е оказана помощ.

В землището на Кнежа са разчистени паднали дървета на второстепен път Кнежа – Бяла Слатина и на пътя за село Селановци.

Не са позволени произшествия с потърпевши хора, а материалните вреди са лимитирани до предстоящите при подобен тип бедствия. Към момента ситуацията в региона е нормализирана, придвижването на моторни транспортни средства на всички места е възобновено, няма сериозни сектори. Аварийни екипи правят обходи на местата, с цел да следят положението на реките и язовирите в региона.
Реките, преминаващи през територията на област Плевен са в коритата си и имат задоволително размер за вдишване на висока вълна. Не се чака заплаха от наводнения.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР