Пожарите в Сибир се разрастват, въпреки намесата на руската армия,

...
Пожарите в Сибир се разрастват, въпреки намесата на руската армия,
Коментари Харесай

Greenpeace: Русия не се справя с пожарите в Сибир

Пожарите в Сибир се разрастват, макар намесата на съветската войска, настояват от природозащитната организация Greenpeace, съобщи БГНЕС.
" Въпреки изявленията на съветските управляващи, площта на пожарите в Сибир не понижава. Според данните от сателитни фотоси, повече от 4,3 милиона хектара горят - повърхност колкото Московска област ", написа в изказване на организацията, представено от Euronews.
В неделя съветското министерство на защитата разгласи, че намесата на техни самолети и хеликоптери е довела до " потушаването на пожарите на повърхност 753 хиляди хектара ". Няколко дни по-рано президентът на Русия Владимир Путин беше разпореди армията да се включи в гасенето.
Организации за отбрана на околната среда оповестиха пожарите за " екологична злополука ". Федералната организация за горите в Русия обаче сподели, че пожарите не съставляват опасност за селища и икономически обекти.
Губернаторът на Красонярски край Александър Усс съобщи, че пожарите са " натурален, естествен феномен, а битката с него е безсмислена или даже нездравословна. "
Властите бяха принудени да работят частично и заради публичен напън. Около 1 милиона души се подписаха в петиция да бъдат загасени пожарите в Сибир. Огънят е надалеч от обитаеми места, само че в доста села в Красноярски край и прилежащите Якутия и Иркутска област се спусна гъст пушек, който съгласно медици е нездравословен за здравето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР