Пожарите, които опустошават западната част на САЩ, са десетки до

...
Пожарите, които опустошават западната част на САЩ, са десетки до
Коментари Харесай

Димът от пожарите в САЩ стигна чак до Европа

Пожарите, които опустошават западната част на Съединени американски щати, са десетки до стотици пъти по-интензивни от междинните стойности за последните 15 години, като изключително гъстият им пушек е достигнал чак до Европа, заяви европейската стратегия за наблюдение на климатичните промени " Коперник ", представена от Франс прес.

Благодарение на сателитното наблюдаване " следим мащабите на пожарите и замърсяването от дима, което обгръща Съединени американски щати и други страни ", сподели Марк Парингтън от отдела за наблюдаване на атмосферата в " Коперник ".

Тези данни демонстрират, че тази година интензивността на тези невиждани пожари е десетки до стотици пъти по-интензивна от междинното за интервала 2003-2019 година за цялата територия на Съединени американски щати и за съответните наранени щати, посочи отделът.

Тези пожари отделят и огромни количества пушек. Пожарите в щатите Калифорния и Орегон към този момент са отделили в атмосферата доста повече въглерод през 2020 година, в сравнение с всяка друга година откогато се вършат измервания от 2003 година - 21,7 мегатона в Калифорния и 7,3 мегатона в Орегон.

Необичайно гъстият пушек в края на предходната седмица е стигнал чак до Европа. През последните дни той се задържаше над тихоокеанското крайбрежие на Съединени американски щати, само че още веднъж се насочва към Атлантика и се чака да доближи Северна Европа по-късно тази седмица.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР