Пожари бушуват в Калифорния, местни медии съобщават за загинали. Сред

...
Пожари бушуват в Калифорния, местни медии съобщават за загинали. Сред
Коментари Харесай

Огнен ад в Калифорния, евакуират десетки хиляди

Пожари бушуват в Калифорния, локални медии оповестяват за починали. Сред най-засегнатите е окръг Вентура, северно от Лос Анджелис. 

В няколко региона е оповестена наложителна евакуация. Хората се оплакват от проблеми с дишането поради гъстия и зноен пушек. 

Изпълняващият длъжността губернатор на Калифорния разгласи изключително състояние в окръг Бют, откакто пожарът се разпрострял на стотици декари. 

Огънял е обхванал болница и стотици домове, а хиляди хора са били принудени да бягат от пламъците с колите си или пешком, оповестиха управляващите, представени от Ройтерс.

Разпалван от мощните ветрове в условия на суша, пожарът, наименуван " Лагерен огън ", е помел град Парадайс, заплашвайки 26-те му хиляди поданици с пламъци, високи 15 метра. Град Чико с 93 000 поданици може да е идващият на пътя на пожара, който съгласно прогнозите е тласкан в западна посока от ветрове със скорост 56 км/ч, сподели началникът на противопожарната работа в окръг Бют Дарън Рийд, осведоми Българска телеграфна агенция. 

Със стихията се борят стотици пожарникари, десетки пожарни коли и 8 самолета. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР