Пожар изпепели покривите на две стогодишни къщи близнаци в Смолян.

...
Пожар изпепели покривите на две стогодишни къщи близнаци в Смолян.
Коментари Харесай

Пожар изпепели покривите на две стогодишни къщи близнаци в Смолян

Пожар изпепели покривите на две стогодишни къщи близнаци в Смолян. Пострадали хора няма, нанесени са обаче съществени материални вреди. Собствениците ще бъдат настатанени при родственици, тъй като къщите сега са необитаеми, а общината няма аварийни жилища за сходни случаи.

Пожарът в къщата на семейство Диневи е горящ през нощта. Първоначално се запалил коминът.
Радосвета Динева: И по едно време погледнах от горната страна, където е кюнецът, покривът е целият жълт, все едно факла си запалил, гори. Тогава излезнах навън, погледнах комина, имаше дим, искри имаше, пламъчета. Звъннах незабавно на пожарната, пристигнаха хората и до три часа гасиха.
Малко по-късно обаче огънят се разгорял още веднъж - този път неспасяемо.
Георги Бакалов: Запали са отвъд комина и оттова към този момент за нула време целият покрив потегли.
Пожарът беше сподавен по обяд. От пожарната занапред ще обясняват съответната причина.А след първичния оглед вредите са огромни.
Васил Вълчев - шеф РСПАБ-Смолян: Покривът, една част е унищожена другата част, подпокривната структура също е развалена, не е срутена, само че е развалена за момента, прегоряли са гредите и по този начин просто целия покрив ще би трябвало да се демонтира и да се построи отначало.
Собственикът на едната къща няма застраховка при пожар. Другата пък е купена с банков заем и ипотека. Хората в този момент се чудят от кое място ще намерят средства, с цел да възстановят домовете си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР