Пожар избухна на терминал на втечнен природен газ в Русия,

...
Пожар избухна на терминал на втечнен природен газ в Русия,
Коментари Харесай

Дрон достигна руски терминал за втечнен газ във Финския залив

Пожар избухна на терминал на полутечен природен газ в Русия, осведоми Ройтерс. Инцидентът е станал на пристанището Уст-Луга в Ленинградска област, ситуирано на Балтийско море.

Огънят е обхванал една цистерна с размер 100 кубически метра. м и помпа за изпомпване на полутечен природен газ. Друг контейнер е разхерметизиран.

Терминалът, на който е станал случаят, е благосъстоятелност на Novatek (Новатек), най-големия производител на полутечен природен газ в Русия.

Местните управляващи оповестяват, че пожара е породен от две детонации.

Губернаторът на Ленинградска област Александър Дрозденко заяви в ранната заран за пожар на пристанището Уст-Луга на терминала на компанията " Новатек ". Персоналът е евакуиран, няма потърпевши, гласи известието на Дрозденко. Не се прецизира повода за пожара.

Преди това в обществените мрежи жители оповестяват за звук от безпилотни летателни апарати.

Министерство на защитата на Русия не е коментирало случилото се на пристанището Уст-Луга.

В Кингисепския регион е въведен режим на нараснала подготвеност за реакция, организира се и съвещание на оперативния щаб при рецесии.
 Ракети по Белгород, дрон стигна до Ленинградска област Обновена
Ракети по Белгород, дрон стигна до Ленинградска област

Дронове доближиха до Московска и Ленинградска области

. До този миг това е най-далечната точка, до която украински безпилотници съумяват да стигнат. Още през зимата на предходната година на два пъти , съмненията бяха за дронове, само че информацията по този начин и не беше доказана от нито една от страните. В последния един месец обаче украински дронове редовно нападат области на Руската федерация, а управляващите в Киев все по-често " поемат отговорност " за офанзивите и разясняват задачите си.

Петербургското издание " Фонтанка ", базирайки се на лични данни, оповестява, че тази нощ, малко преди пожара в Уст-Луга, силите на противовъздушната защита са " забелязали два дрона, летящи към Санкт Петербург ". Изданието твърди, че при наближаването на града дроновете са трансформирали курса си и са се насочили към Кингисепския регион на Ленинградска област.

Тази нощ съветското Министерство на защитата заяви на два пъти за обезвредени безпилотни летателни апарата - три над региона на Смоленск, както и над Орловска и Тулска област.

Не е ясно какви дронове са употребявали украинските сили, само че те сигурно са прелетели над 900 километра, с цел да доближат до пристанището във Финския залив . Освен това дроновете е трябвало да преминат през въздушното пространство на 3 страни - от Украйна, в случай че се одобри, че са пуснати от там, Беларус и Русия.

Ясно е обаче, че задачата на украинските офанзиви са удари по логистиката на съветската войска и снабдяването й с гориво. В петък в граничещата с Украйна Брянска област. Ден по-рано под офанзива бе и съветски петролен терминал в Балтийско море.
 В Русия вършат
В Русия вършат " небесна полиция " за битка с дроновете

Над 40 района в Русия не разрешават потреблението на дронове на доста места, изключително в градовете
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР