Пожар и безредици са възникнали в приемния и идентификационен център

...
Пожар и безредици са възникнали в приемния и идентификационен център
Коментари Харесай

Пожари и безредици в мигрантски лагер на остров Лесбос

Пожар и вълнения са зародили в приемния и идентификационен център за мигранти и бежанци в Мория на остров Лесбос, полицията се пробва да възвърне реда, заяви гръцкото министерство на отбрана на жителите, която работа е на послушание на гръцката полиция.
" Полицейските сили сега работят в центъра на Мория на Лесбос заради произшествия, които са се случили ", обявиха управляващите пред организация РИА Новости.
Безредиците бяха предшествани от два пожара. Първият е избухнал през днешния ден след обяд на към 400 метра от центъра и е бил сподавен от пожарникари. Вторият е почнал след към 20 минути вътре в центъра; пожарникарите се пробват да го изасят.
„ Има информация за жертвите, само че сега тя не е доказана “, се споделя в публично известие.
В Митилини (административния център на Лесбос) към този момент са ситуирани спомагателни полицейски сили. Шефът на гръцката полиция и генералният секретар за миграционната политика летят за там.
Newsit.gr заяви, базирайки се на кмета на Митилини, че има информация за двама починали, евентуално жена и дете, умряли от задушаване.
Съобщава се, че мигранти и бежанци се обръщат към пункта „ Лекари без граници “ с проблеми с дишането.
Според Атинската осведомителна организация AMNA в лагера има мощно напрежение и жителите на лагера са нападнали пожарникари. Все още не е открито какво тъкмо се е случило.
По публични данни на 27 септември в лагера са намирали към 12,5 хиляди души, макар обстоятелството, че той е планиран да побере 3 хиляди души.
Снимка: архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР