Похитителите са напуснали танкера, завзет вчера близо до бреговете на

...
Похитителите са напуснали танкера, завзет вчера близо до бреговете на
Коментари Харесай

Похитители напуснаха танкер, отвлечен край бреговете на ОАЕ

Похитителите са напуснали танкера, завзет през вчерашния ден покрай крайбрежията на Обединените арабски емирства (ОАЕ) и в този момент корабът е в сигурност, заяви през днешния ден Морската комерсиална организация на Англия, представена от Ройтерс.

" Похитителите са напуснали кораба. Той е в сигурност. Инцидентът завърши ", се споделя в известието.

Според три източника от сферата на морската сигурност, представени от Ройтерс, се допуска, че плаващият под панамски байрак транспортен съд " Асфалт принсес ", намирал се в регион на Арабско море, водещ към Ормузкия пролив, е бил завзет от подкрепяни от Иран сили - нещо, което Техеран отхвърля.

Морската комерсиална организация на Англия сподели, че случаят, който категоризира като евентуално отвличане, е завършил, без да дава повече детайлности и да загатва названието на кораба.

По-рано за похищението на танкера покрай крайбрежията на ОАЕ заяви английската телевизия " Скай нюз ", цитирайки източници от сферата на сигурността. Според тях на борда на кораба, пътуващ от град Хаур Факан в ОАЕ до пристанището Сухар в Оман, са се качили девет въоръжени мъже, които са го завзели. Според източници на в. " Таймс ", английските спецслужби допускат, че в случая може да са забъркани " ирански военнослужещи или техни съдружници ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР