Похитителите са напуснали танкера, завзет вчера близо до бреговете на

...
Похитителите са напуснали танкера, завзет вчера близо до бреговете на
Коментари Харесай

Танкерът е в безопасност: Похитителите напуснаха кораба край бреговете на ОАЕ

Похитителите са напуснали танкера, завзет през вчерашния ден покрай крайбрежията на Обединените арабски емирства (ОАЕ) и в този момент корабът е в сигурност, заяви през днешния ден Морската комерсиална организация на Англия, представена от Ройтерс.
Още по тематиката
" Похитителите са напуснали кораба. Той е в сигурност. Инцидентът завърши ", се споделя в известието.

Според три източника от сферата на морската сигурност, представени от Ройтерс, се допуска, че плаващият под панамски байрак транспортен съд " Асфалт принсес ", намирал се в регион на Арабско море, водещ към Ормузкия пролив, е бил завзет от подкрепяни от Иран сили - нещо, което Техеран отхвърля.

Морската комерсиална организация на Англия сподели, че случаят, който категоризира като евентуално отвличане, е завършил, без да дава повече детайлности и да загатва названието на кораба.

По-рано за похищението на танкера покрай крайбрежията на ОАЕ заяви английската телевизия " Скай нюз ", цитирайки източници от сферата на сигурността. Според тях на борда на кораба, пътуващ от град Хаур Факан в ОАЕ до пристанището Сухар в Оман, са се качили девет въоръжени мъже, които са го завзели. Според източници на в. " Таймс ", английските спецслужби допускат, че в случая може да са забъркани " ирански военнослужещи или техни съдружници ", отбелязва ТАСС.

Говорителят на иранското външно министерство Саид Хатибзаде, на собствен ред, изрично отхвърли изказванията, че ирански военни имат нещо общо с случая.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР