Погребението на бившия министър-председател Шиндзо Абе ще струва на японското

...
Погребението на бившия министър-председател Шиндзо Абе ще струва на японското
Коментари Харесай

Близо 2 млн. долара ще даде Япония за погребението на убития премиер Шиндзо Абе


Погребението на някогашния министър-председател Шиндзо Абе ще коства на японското държавно управление близо два милиона $ , заяви Kyodo.

Както отбелязва организацията, на 26 август кабинетът на Япония утвърди отпущането на 250 млн. йени (1,8 млн. долара) за тази цел. Тази сума включва разноските за наемане на зала " Будокан " в Токио и за обезпечаване на всички превантивни ограничения против COVID-19. Очаква се на погребението на политика да участват най-много 6400 души .

Държавното заравяне на Абе ще се състои на 27 септември в Токио, в сцена " Будокан " и парк " Китаномару ". Той ще стане вторият някогашен министър-председател в следвоенната ера, който ще има държавно заравяне след гибелта си.

Бившият японски министър-председател умря в болница след нападение по време на предизборна акция в град Нера на 8 юли. Бившият моряк от силите за самозащита на Япония Тецуя Ямагами, 41 година се приближи до политика в тил и го простреля с пушка .

По-късно той изясни, че счита Абе за обвързван с " група лица ", които са предизвикали съществени финансови проблеми на фамилията му.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР