Поговорката гласи, че щастието не се купува с пари, но

...
Поговорката гласи, че щастието не се купува с пари, но
Коментари Харесай

Учените разкриха: Щастието може да се купи! Ето колко пари ви трябват, за да сте доволни от живота

Поговорката гласи, че щастието не се купува с пари, само че учените потвърдиха противоположното. И даже дефинираха точната сума, която стига на човек, с цел да се усеща добре и да е благополучен.

Международното проучване е посочило, че човек е спокоен и живее обикновено, в случай че получава към 58 хиляди $, само че съвършен е годишен приход в размер на 97-100 хиляди $.

Учените са употребявали дата базата на Gallup World Poll, която е събрала отговорите на 1, 7 милиона души от 164 страни.

Респондентите са задавали въпроса какъв приход би им стигнал, с цел да живеят умерено и без стрес или боязън от бъдещето, написа Science Alert.

Така те разкрили, че съществува сума, която ще подсигури спокойствието и освен това - след този предел хората още веднъж не биха се чувствали добре, даже и да получават повече и да са доста богати.

" От това, което се демонстрира по малкия екран и в рекламите, човек би имал възприятието, че не съществува таван, що се отнася до парите, само че в този момент знаем, че има някакви граници ", разкрива психологът и началник на изследването Андрю Джеб.

Тимът психолози съставил съгласно отговорите идеалния годишен приход.

" Установихме, че това е банкет от 95 хиляди $. За ежедневно благополучие стигат и 75 хиляди $ ", разкрива Джеб и прецизира, че става въпрос за един човек, а за цяло семейство биха били нужни повече пари.

Разбира се, тази сума се различавала за другите страни. В Австралия тя нараствала до 125 хиляди $, в Северна Америка и Западна Европа - 100 хиляди, В Азия - едвам 45 хиляди, а в Източна Европа - 35 хиляди.

От проучването станало още ясно, че мъжете били по-склонни да одобряват по-нисък приход, в сравнение с дамите, хората с по-лошо обучение също отстъпвали пред тези с висше.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР