Погледнато отстрани аз живея изключително бързо, правя страшно много неща,

...
Погледнато отстрани аз живея изключително бързо, правя страшно много неща,
Коментари Харесай

Светлозар Желев: Аз съм в хармония със себе си



" Погледнато в профил аз пребивавам извънредно бързо, върша ужасно доста неща, само че моята персонална скорост е такава. Аз съм в естетика със себе си . За мен бавното е естетика, не скорост. Онази естетика, която има сред нашето вътрешно чувство и натиска на външния свят с неговите условия и стрес, в който ни слага ", сподели за БНР Светозар Желев, шеф на Националния център за книгата и Литературен клуб „ Перото “ в НДК
По думите му концепцията за книгата " За бавното живеене и насладата от живота " е била всеки да опише за своите котви, които го приземяват и дават баланс и естетика.

" Моите котви са три - книгите, приятелите, пътуването ".

Според него най-важното е да реализираме вътрешна естетика и баланс:

" Един актуален историк и мъдрец Ювал Ноа Харари в книгата си   " Кратка история на човечеството " споделя, че човечеството постоянно е търсило две съществени неща, задачата и пътя на човечеството са били отдадени на две съществени стремления - едното е търсене на безконечния живот, а второто е търсенето на щастието ".

Той заяви, че журналиста Иво Иванов, който от години живее в Канзас, приготвя нова книга. Той е създател на книгите " Кривата на щастието " и " Отвъд играта ".

" Това е един от най-вдъхновяващите хора. Всяка една персонална среща с него и всеки текст прочетен от него или всеки репортаж, той прави репортажи за доста малките екрани, е същинско благополучие. Той е образец за човек - благополучие ".
Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР