/Поглединфо/ Не само, че тази година се оказаха най-щастливата страна

...
/Поглединфо/ Не само, че тази година се оказаха най-щастливата страна
Коментари Харесай

Китайците разбраха, че са най-щастливи от всички и останаха много изненадани

/Поглединфо/ Не единствено, че тази година се оказаха най-щастливата страна в света, чувството за благополучие непрестанно пораства. Това беше намерено от китайците и те останаха най-изненадани. И от този момент обстойно и нашироко разискват що за хора са?

Всъщност има два световни показателя на благополучие. По-известният е формиран от една от структурите на Организация на обединените нации и там обичайно най-щастливата страна в света се оказва Финландия. Но има и показател, който се прави от друга - частна - конструкция на „ Ипсос “. Китайците растяха в класацията година след година и в последна сметка станаха първенци в това второ изследване, където изследваха не 137 страни, а единствено 32, въпреки и огромни и значими. Основното е, че тук методите, т.е. въпросите, задавани на респондентите, са напълно разнообразни. Е, и още една разлика: „ Ипсос “ се пробва да работи със селското население, а Организация на обединените нации обръща повече внимание на жителите на огромните градове.

И по този начин, най-интересното тук е по какъв начин хората, гледайки се в огледалото на оценките на други хора, научават нещо ново за себе си. Веднага да кажем: Русия не е, евентуално тъй като сме скептичен народ. И това също е потребно да знаете за себе си: ние сме тъжни в обстановки, в които някой различен би подскочил от наслада. Но китайците...

Китайците са най-щастливите хора в света съгласно „ Ипсос “, тъй като са най-щастливи със фамилията и приятелите. Имаше и други въпроси като „ Доволни ли сте от политическата, икономическата и обществената обстановка във вашата страна? “, само че и тук хората бяха оптимистично настроени. Тоест, ние сме съседи и имаме работа с хора, за които главното е системата на човешки връзки, построена цялостен живот, и те считат, че се оправят доста добре. Докато за други народи всевъзможни други въпроси се оказват ненадейно значими - даже " Доволни ли сте от свободния достъп до природата? " и всички останали.

Китайските медии привлякоха към диалога психолози, икономисти и други експерти. И започнаха да виждат забавни неща (въз основа на въпросите на „ Ипсос “, схваща се). Например, къде другаде по света ще видите, че пакети с доставка на храна и други неща се слагат под вратите без никаква отбрана - и по някаква причина никой не ги взема? Или: къде другаде по света можете да се разхождате по улиците на огромните градове през нощта, чувствайки се в цялостна сигурност? И едвам по-късно китайците могат да проследят възприятието на национална горделивост в достиженията от последните години и други политики.

И тогава жителите на щастливата империя започнаха да се вглеждат деликатно в други нации и да схванат: добре, фамилията и приятелите са най-важни за нас, а за тях? И ето разбор от китайските, забележете, медии по какъв начин ценностната система в Съединени американски щати се е трансформирала от 1998 година Днес патриотизмът и религията са значими за 38 и 39% от американците там, а в миналото са били 70 и 62%. Толерантността към другите е значима за 58%, а в миналото при 80%. Общо взето друга страна - и в това време не доста щастлива.

Между другото, кой с изключение на Китай е благополучен? Челната десетка съгласно „ Ипсос “ наподобява по този начин: Китай, Саудитска Арабия, Холандия, Индия, Бразилия, Обединените арабски емирства, Мексико, Колумбия, Австралия, Чили. Както при класацията на Организация на обединените нации за благополучие, няма директна връзка с политиката или материалния разцвет. Въпросът е в народопсихологията на този или оня народ. Тоест дали си благополучен или не зависи от това кое ти е по-важно и по какъв начин мислиш. И има безчет избрания за благополучие в света, всяка нация има свои лични.

И откакто подобен диалог към този момент е почнал, по какъв начин да не си спомним класика и неговия непредвиден абзац от детската приказка " Чук и Гек ": " Какво е щастието - всеки го разбираше по собствен метод. Но всички дружно хората знаеха и разбираха че човек би трябвало да живее почтено, да работи доста и да обича и пази тази голяма щастлива земя, която се назовава Страна на препоръките “.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР