пое управлението на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията

...
пое управлението на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията
Коментари Харесай

Ускорено изпълнение на транспортните проекти обеща новият ресорен министър

пое ръководството на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията от предшественика си Георги Тодоров.

Той съобщи, че измежду главните му задания е ускоряването на осъществяването на плановете за жп коридори, пътища и цифрови автомагистрали.

Новият транспортен министър уточни, че през последните 5 месеца са стартирали жп планове за над 1 милиард лв..

Той добави, че по Програма " Транспортна съгласуваност " се чакат вложения в размер на 4 милиарда лв. след утвърждение на Европейската комисия. Страната ни ще кандидатства интензивно и по Механизма за обвързвана Европа 2021-2027.

Относно плана на Плана за възобновяване и резистентност Алексиев съобщи, че средствата за " Транспортна съгласуваност " възлизат на 1,8 милиарда лева . За " Цифрова съгласуваност " пък се чакат вложения за близо 1 милиард лева, от които 300 млн. лева е привлечено финансиране от страна на операторите.

В рамките на моя мандат ще изисквам засилен надзор на осъществяването на концесионните контракти, както и продължение на промените в бранша, посочи той и изрази предпочитание за бъдещо съдействие с Георги Тодоров.

От своя страна към този момент някогашният транспортен министър заяви през вчерашния ден, че е почнала п роцедура по вливане на летище София в летище Пловдив. Тя ще протече на няколко стадия и ще продължи шест месеца.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР