Подуването на стомаха е доста неприятно състояние, което причинява дискомфорт,

...
Подуването на стомаха е доста неприятно състояние, което причинява дискомфорт,
Коментари Харесай

Как да се справим с подутия корем

Подуването на стомаха е много неприятно положение, което предизвиква дискомфорт, а от време на време и мъчително чувство. Въздухът в стомаха е резултата от работата на микроорганизмите на чревната микрофлора, които оказват помощ на храносмилането.

Съответно, колкото е по-трудно на стомаха да усвоява храната, то толкоз повече газове се появяват. Това положение е известно с името метеоризъм. Едни от най-ефикасните способи да се справите с подутия стомах, е уравновесената диета, както и специфичният масаж.

Как да вършиме вярно масаж?

Необходимо е да намерите точката на разстояние 2 пръста над пъпа. Направете няколко притискания на това място, а по-късно масажирайте в течение на 2-3 минути по посока на часовниковата стрелка, а по-късно и в противоположна посока. Масажът задейства активността на червата, като по този метод един тип се засилва работата им и спомага да се справите със запека.

 Лимонова вода заран при проблеми с корема

Ако пиете заран 10-15 минути преди хранене 1 чаша топла вода с лимон сок, тогава това ще помогне да се възстановява киселинността и ще предотврати появяването на по този начин неприятните киселини. Заедно с това лимоновата вода оказва помощ да се справите с оригването и несъразмерното формиране на газове в чревната област, а и е богата на витамин С.

Каква може да е повода за отичане на корема?

Другото значимо нещо е да не пиете заран кафе с мляко. Причината е, че млякото засилва секрецията на стомашен сок и надлежно се покачва киселинността. Кафето, от своя страна, има аналогично въздействие и дружно с млякото прави този резултат още по-силен. Ако не можете да се откажете от млякото като цяло, тогава съществува и опция, а точно можете да си хапвате след закуска йогурт, който ще помогне за храносмилането.

 Откажете пърженото, в случай че имате издут стомах

Друга причина за подутия стомах може да бъде приемът на алкохол на празен корем. Алкохолните питиета засилват още веднъж секрецията на стомашен сок. Ако надлежно консумирате алкохол на гладно, тогава той забавя процесите на храносмилане, а също по този начин вреди на лигавицата. Това, от своя страна, може да се окаже причина за подутия стомах.

Важно е също по този начин да ограничите приема на мазна и пържена храна. Също по този начин би трябвало да не консумирате прекомерно доста артикули, които са богати на фибри, защото те също са способни да провокират отичане на корема и образуването на газове.

Грижете се за здравето си, само че освен като водите деен метод на живот, само че и като се храните вярно и уравновесено. Само по този начин ще се радвате на здраво здраве и няма да имате здравословни проблеми като да вземем за пример отичане на корема.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР