Подсъдимият за побоя над Христиан Пендиков - Илия Спасески, не

...
Подсъдимият за побоя над Христиан Пендиков - Илия Спасески, не
Коментари Харесай

Как не те е срам да се наричаш българин - побойникът на Христиан Пендиков не призна вината си пред съда

Подсъдимият за побоя над Христиан Пендиков - Илия Спасески, не се признава за отговорен, само че схваща в какво е упрекнат. Днес в съда в Охрид бяха показани писмените показания на потърпевшия и видеозапис от нощта на побоя.

Пред съда Илия Спасески даде първични персонални пояснения. Заяви, че се самоопределя като македонец и че схваща в какво е упрекнат. На въпроса на съдията дали се признава за отговорен, обаче Спасески дава отговор, че не се усеща отговорен.

Адвокатът на потърпевшия Христиан Пендиков изясни, че клиентът му към момента се лекува и няма опция да пътува до Охрид и да се яви пред съда.

" Христиан Пендиков ще се яви пред съда. Не мога да кажа по кое време ", съобщи Стефан Хамишевски.

Пред съда беше изгледан запис от охранителна камера, на който се вижда побоят от 19 януари вечерта.

От показанията, които Христиан Пендиков е дал часове след нападението излиза наяве, че първо в заведението Спасески отишъл на неговата маса и му споделил: " по какъв начин не те е позор да се наричаш българин ". По-късно, когато Пендиков си тръгнал, на улицата Спасески го задържал, а различен го блъснал с бокс в лицето.

В същия миг преминаваща наоколо жена споделила, че ще повика полиция, а Спасески се обърнал към нея с думите: " Как ще викаш полиция за българин, един да не остане ". Адвокатът му Слободан Цобоски изиска съда да разпита Гоце Спасески, бащата на подсъдимия.

На въпрос на Българска национална телевизия за какво това е е належащо, Цобоски отговори, че по този начин щяло да се разбере, че Илия Спасески не ненавижда България и българите.

Пред съда юристът стимулира настояването и с изказванието, че Гоце Спасевски е награждаван от българската страна за спасяването на българи при случая с корабче в Охридското езеро през 2009 година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР