Подсъдимите Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров да останат

...
Подсъдимите Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров да останат
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата: Да стоиш 8 месеца в ареста е разумен срок, Иванчева да не излиза от килията

Подсъдимите Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров да останат зад решетките, желае спецпрокуратурата. 
 Съдът пусна под домакински арест Десислава Иванчева и Биляна Петрова  В спецсъда вземат решение: Да пуснат ли Иванчева от килията, да приберат ли Ценко Чоков в ареста
Специализираното обвиняване изиска от Апелативния профилиран углавен съд да анулира определението на първоинстанционния съд от 19 декември 2018 година, с което мярката за неотклонение на подсъдимите за корупция Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бе променена от „ Задържане под стража “ в “Домашен арест “, оповестиха от спецпрокуратурата. Тримата трябваше да се приберат вкъщи след 12 часа в събота, поради отсроченото осъществяване на новата мярка до 22 декември. 

Според прокуратурата към сегашния миг по делото са налице всички изискуеми от закона предпоставки за продължение на мярките за неотклонение „ Задържане под стража “ на подсъдимите. Липсва смяна в обстоятелствата, налагащи проверка на ограниченията, в хода на съдебното следствие не е разколебано и обоснованото съмнение, че точно те са извършили закононарушението, за което са упрекнати.

В същото време продължава да е налице действителна заплаха подсъдимите да извършат ново закононарушение, като се има поради характерът на повдигнатите обвинения, длъжностното им качество при осъществяване на закононарушението,
високата социална заплаха на действието, методът на осъществяване и размерът на получения рушвет.

Продължителността на задържането на подсъдимите досега е в границите на рационалния период съгласно условията на Европейската спогодба за защита правата на индивида и главните свободи, настояват от спецпрокуратурата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР