Започва третото издание на светлинният фестивал Лунар. Мапинг шоуто преобразява

...
Започва третото издание на светлинният фестивал Лунар. Мапинг шоуто преобразява
Коментари Харесай

Творби от цял свят преобразяват сгради в София

Започва третото издание на светлинният фестивал „ Лунар ". Мапинг шоуто преобразява основни здания в София с цветни арт проекции. Заради него, метрото в София ще работи до 1:30 ч. през нощта, предава.

Ще бъдат осветени здания като „ Ларгото ”, Националната изложба, Българската академия на науките и още. Пред Народния спектакъл се намира и една от основните съоръжения, която дава обещание да ни потопи в лунна нощ.

22 местоположения, над 40 произведения и актьори от целия свят ще потопят София в цвят и светлина. И ще предизвикат въображението ни. „ Инсталациите са изобретателен прочит на другите тематики, само че както всяко едно изкуство, има нещо, което стои зад него. Във фестивала има доста разнообразни послания, които желаеме да представим на хората. От запазване на околната среда, потреблението на възобновими източници, правото на избор, обръщение за незрящите хора ”, уточни оперативният шеф на студиото Марин Димитров.



Организаторите на огромното светлинно шоу провокират личните си благоприятни условия. „ Определено има провокации, да вземем за пример формата на самият купол. Там акцентираме на климатичните промени и по какъв начин могат да бъдат позволени. С тази 360-градусова проекция, която планираме да пътува по света ”, добави Димитров.

Освен креативният почерк на мапинг артистите, диря ще може да остави и всеки един от нас, посредством изписано персонално обръщение. „ Имаме интерактивни съоръжения в „ Южен парк ” 2. Хората могат да изпращат послания и те да се пресъздават върху постройката посредством нашето мобилно приложение ”, сподели още той.

Една от инсталациите тази година идва със специфична задача - да убеди повече хора да упражняват правото си на глас на идните европейски избори. „ В България ще гласуваме за народен парламент, само че не би трябвало да забравяме, че се организират и европейски избори, с които дефинираме по какъв начин ще живеят 450 милиона европейски жители ”, съобщи ръководителят на бюрото на Европейския парламент в България Теодор Стойчев.

„ Правото на глас и избор е изконно наше право и мислим, че е значимо да бъде напомнено ”, сподели Марин Димитров.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР