Служебният премиер Димитър Главчев възложи на Държавна агенция Национална сигурност“

...
Служебният премиер Димитър Главчев възложи на Държавна агенция Национална сигурност“
Коментари Харесай

Главчев възложи на ДАНС проверка за лифта на Витоша

Служебният министър председател Димитър Главчев разпореди на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) инспекция на обстоятелствата и събитията, довели до прекратяване на действието и на последното лифтово оборудване в Национален парк „ Витоша “, оповестиха от държавната пресслужба.

В писмото си до ДАНС Главчев подчертава върху необятното публично неодобрение по проблема. Премиерът акцентира, че със прекъсването на последния работещ кабинков въжен превоз пораждат въпроси във връзка с екологичната и транспортната сигурност на района, както и по отношение на качеството на живота и здравето на жителите. 



С оглед на функционалностите, регламентирани в член 2 от Закона за ДАНС, служебният министър-председател разпорежда на Агенцията да извърши инспекция и да го уведомява от време на време за резултатите от нея.

По-рано през днешния ден ръководителят на Столичния общински съвет Цветомир Петров свика две изключителни съвещания на съвета за проблема със Симеоновския въжен превоз, както и организацията на придвижването в центъра на София. В телевизионно предаване Цветомир Петров съобщи, че казусът със Симеоновския въжен превоз се дължи значително на безхаберието и бездействието на предходното ръководство и по-специално на кмета Йорданка Фандъкова.



Той добави, че управлението е наясно, че има проблем и се търси решение още от декември, само че фактът, че лифтовете не са общинска благосъстоятелност прави нещата сложни. В събота Цветомир Петров предизвести, че след години на незаконно безучастие от страна на тогавашните ръководещи, сме напът да загубим дефинитивно Симеоновския въжен превоз.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР