Борусия (Дортмунд) се класира за трети път в историята си

...
Борусия (Дортмунд) се класира за трети път в историята си
Коментари Харесай

Любопитно: Борусия ще получи повече пари, ако загуби финала на Шампионската Лига

Борусия (Дортмунд) се класира за трети път в историята си за финала в Шампионска лига.  " Жълто-черните "  елиминираха  френския шемпион  Пари Сен Жермен, а противник на немския отбор ще бъде 14-кратния европейски клубен първенец Реал (Мадрид).

Това стана факт, откакто " лос меренгес " отстраниха по инфарктен метод Байерн Мюнхен. Финансите, които се разпределят от УЕФА в този шампионат, постоянно се преглеждат под лупа всяка година, изключително откакто към този момент има сериозните брожения за основаване на европейска Суперлига.

Е, куриозното е, че Борусия (Дортмунд) ще получи повече пари, в случай че загуби от Реал в последния двубой, в сравнение с в случай че завоюва. Причината за това е, че УЕФА е подсигурила 20 милиона евро за спечелилия в шампионата, до момента в който изгубилият ще прибере 15,5 млн.

Както е известно, британският халф мина от " Сигнал Идуна Парк " на " Сантиаго Бернабеу "  през предишното лято и към този момент е интегрална фигура в състава, управителен от Карло Анчелоти.

Едва ли, обаче, някой в Дортмунд си мисли за проваляне и въпросните пет милиона повече, тъй като славата, с която ще се снабди тима при успех на " Уембли ", ще бъде неизмерима.
 Единадесет години по-късно Борусия (Дортмунд) още веднъж e на край в Шампионската лига!
Единадесет години по-късно Борусия (Дортмунд) още веднъж e на край в Шампионската лига!

" Жълто-черните " още веднъж победиха ПСЖ с 1:0, този път в Париж
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР