Израелският премиер Бенямин Нетаняху даде знак, че не приема изявлението

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху даде знак, че не приема изявлението
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху: Ако трябва, ще се бием срещу Хамас със зъби и нокти

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху даде знак, че не приема изказването на американския президент Джо Байдън за прекъсване на американската оръжейна помощ за Израел при положение на нахлуване против град Рафах в линията Газа, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

 

„ Както към този момент споделих, ще се бием с нокти, в случай че би трябвало “, съобщи във видеообръщение израелският министър председател. „ Но разполагаме с доста повече средства от ноктите си и със силата на духа ни, благодарение на Бог, ние дружно ще победим “, добави Нетаняху.

 

Междувременно почитан израелски чиновник сподели, че следващият кръг от договарянията за прекъсване на огъня в Газа, които се водят в Кайро, е завършил, откакто страната му е изразила пред медиаторите в консултациите сдържаност към предлагането на палестинската формация „ Хамас “ за освобождение на държаните от нея заложници, добавя Ройтерс.


Израелската делегация се връща от египетската столица и Израел ще продължи интервенцията си в Рафах и други елементи на Газа по проект, добави израелският представител.

Джо Байдън не има вяра, че една огромна интервенция на израелските сили в Рафах ще докара до прогрес към унищожаването на „ Хамас “, съобщи през днешния ден представителят на Белия дом Джон Кърби.

 

Той уточни, че палестинската ислямистка формация е подложена на забележителен напън от израелска страна. Сега има по-добри способи да се преследват управителните структури на „ Хамас “, които към момента не са премахнати, от предприемането на интервенция, създаваща забележителен риск за цивилните, добави представителят на Белия дом.


„ Твърдението, че по някакъв метод се отдръпваме от Израел, или че не желаеме да му помогнем да победи „ Хамас “ просто не дава отговор на истината “, акцентира Кърби.

 

„ Все още имаме вяра, че има път напред, само че той ще изисква демонстрация на водачество и от двете страни. И на двете страни ще им би трябвало малко честен кураж, с цел да могат най-накрая да седнат на масата и да сключат съглашение “, добави представителят на Белия дом.

 

По думите му Съединени американски щати и Израел не престават да разискват други възможности ни на плануваната огромна сухопътна интервенция в Рафах и изрази вяра, че израелските сили няма да нападат града.

 

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър сподели, че съгласно Вашингтон огромна една военна интервенция в Рафах би отслабила позицията на Израел в договарянията с „ Хамас “ за освобождение на заложници.

 

Той добави, че държавните управления на Съединени американски щати и Израел не престават да работят по промени на предлагането за преустановяване на огъня, показано от „ Хамас “ и за формулиране на финален текста на съглашението. Тази работа е „ извънредно сложна ", уточни Милър.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР