Подрастващите са способни да разпознават емоциите дори под предпазните маски

...
Подрастващите са способни да разпознават емоциите дори под предпазните маски
Коментари Харесай

Децата разпознават емоциите дори под предпазните маски

Подрастващите са способни да разпознават страстите даже под защитните маски на лицето, сочи швейцарско изследване, представено от Си Ен Ен. В проучването са взели участие към 300 малчугани на възраст сред 3 и 6 години, на които са били показани 90 изображения на артисти, изразяващи наслада, горест или яд, като на половината от фотосите те са с защитни маски. В множеството случаи децата напълно вярно са определили страстите на хората, без значение дали лицата им са били скрити или не, сочат данните от проучването на специалисти от Университетската болница в Лозана.

Общият % на сполучливо различаване на страстите е над 67 на 100, когато актьорите са с защитни маски, и повече от 70 на 100, когато лицата им не са скрити. При по-големите деца има по-висок % на триумф: към една четвърт от малчуганите се затрудняват да разграничат тъгата от гнева и близо 21% от време на време бъркат насладата с яд или тъга.

Констатациите на швейцарските откриватели опонират на опасенията, че потреблението на защитни маски в учебните заведения може да навреди на развиването на по-малките деца.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР