Подправките правят ястията по-вкусни и уханни. Въпреки това не всички

...
Подправките правят ястията по-вкусни и уханни. Въпреки това не всички
Коментари Харесай

Тази подправка е опасна – внимавайте с нея

Подправките вършат ястията по-вкусни и уханни. Въпреки това не всички те са безвредни за здравето ни.

Диетологът Елена Соломатина показа пред " Москва 24 ", че несъразмерната консумация на една известната фалшификация може да докара до остра неуравновесеност, гърчове и повръщане. Става въпрос за индийското орехче.

Специалистът уточни, че е належащо тази фалшификация да се прибавя в храната в умерени количества. При предозиране индийското орехче има прекалено подтикващ резултат върху нервната система.

" В този случай човек изпитва еуфория, постоянно се стига до остри психози и мании. Всичко тези признаци се свързват с избрани психологични проблеми ", изясни лекарят.
Как да подпомогнем лекуването на разширените ВЕНИ с тази фалшификация от кухнята
Всички вие в миналото сте се сблъсквали с неповторимия мирис на индийското орехче. Тази фалшификация съумява да откри приложение в кулинарият...
Прочети повече
При някои остри психози, може да се стигне до халюцинации или делириум. 

Според диетолога хората, които злоупотребяват с индийско орехче, постоянно се оплакват от гадене, конвулсии и повръщане. В случая черният дроб се натоварва, тъй като се пробва да изхвърли токсините. Мозъкът също страда.

Д-р Соломатина предизвестява, че в някои случаи предозирането с индийско орехче може да бъде смъртоносно. Стига се до нарушения на сърдечно-съдовата система, спазми и нараснало изпотяване. Това може да докара до прекъсване на сърцето.

Затова специалистът поучава подправката да се употребява в дребни количества, " безусловно на върха на ножа ", с цел да не навредим на здравето си.

Диетологът добавя, че индийското орехче съдържа доста потребни субстанции.

" Тази фалшификация форсира предаването на нервните импулси и употребявана в съответни количества, подобрява концентрацията ", споделя още специалистът.
Това е смъртоносната доза КАНЕЛА. Много внимавайте с тази фалшификация!
Знаете ли, че има хранителни артикули, които в случай че консумирате в неразумни количества, могат да се окажат смъртоносни за вас. Ако се разр...
Прочети повече
Освен това индийското орехче е мощен антиоксидант, който оказва противовъзпалителен резултат и намалява равнищата на холестерола.  Но все пак, някои хора не би трябвало да го включват в менюто си даже и в дребни количества.

На първо място, това се отнася за хората с нараснала нервна възбудимост, тези, които страдат от бодърствуване и неврологични болести, както и тези, които имат проблеми със стомашно-чревния тракт и пикочните пътища в острата фаза.

Индийското орехче може да усили апетита. Ето за какво не би трябвало да се приема по време на диета.

Важно: Статията е с информативна цел и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор и дипломиран експерт по здравословно хранене!

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР