Подобряването вида на кожата при белези изисква най-разнообразни намеси. В

...
Подобряването вида на кожата при белези изисква най-разнообразни намеси. В
Коментари Харесай

3 био масла помагат при белези по кожата


Подобряването типа на кожата при белези изисква най-разнообразни намеси. В някои случаи, най-често при порязване и други физичекси контузии, белезите са вдлъбнати и за заличаването им е належащо стимулиране регенерацията на кожата. В други случаи белезите са хипертрофични , т.е. изпъкнали и заличаването им изисква изтъняване на кожата или закъснение пролиферацията на кожните кафези. Има и депигментирани белези, да вземем за пример тези получени в резултат на изгаряне, които изискват изсветляване на кожата и нормализиране на пигментацията й.

И в трите случая основно е навременното отнасяне на белезите, когато кожните деформации и недостатъци към момента подлежат на корекции. Позитивен резултат в такива случаи имат някои био масла, като те може да се употребяват сполучливо за възстановяване типа на кожата при трите съществени вида белези, упоменати нагоре.

Лавандулово масло при вдлъбнати белези
Маслото от лавандула подтиква растежа и деленето на кожните кафези. Този резултат е изключително потребен за сполучливото регенериране на кожата в зоната на белега и последователно възвръщане на гладкостта й в засегнатия сектор. Колкото по-рано стартира третирането на белега, толкоз по-позитивни се чака да бъдат резултатите. Важно е раната да е към този момент зарастнала, с цел да не се предизвика в допълнение раздразнение на кожата.

Кокосово масло при депигментирани белези от изгаряне
Повечето белези, останали след изгаряне на кожата, са с променена пигментация. Най-често те са по-тъмни от заобикалящата ги кожа. За третирането им кокосовото масло е уместно в два аспекта. То преотвратява инфекциите преди окончателното зарастване на раната и забавя пролиферацията на кожните кафези. Така понижава риска белегът да хипертрофира и да се издигне над равнището на кожата. В допълнение кокосовото масло оказва помощ за изсветляване на кожата . След зарастване на раната кокосовото масло може да се ползва дружно със сок от лимон за усилване на резултата и изравянване на пигментацията на кожата в засегнатия сектор.

Свързани публикации.. 3 средства за домашно лекуване на белези 0 Силиконови гелове гонят белезите от шарка 0 Революционен способ лекува раните без да оставя белези 0

Масло от маслини при хипертрофични белези
Зехтинът е чудесно средство за задържане на влагата в кожните кафези. Така поддържа нейната разтегливост и улеснява свиването на хипертрофичните белези, образувани над повърхността на кожата. В допълнение маслиновото масло улеснява излючването на повърхностните епидермални кафези, формиращи главната част от хипертрофичните белези.

Посочените био масла или козметични артикули с високо тяхно наличие може да се употребяват като първо средство за възстановяване типа на кожата при образуван белег. В по-леките случаи приложимост на съществени лекарства може въобще да не се наложи. Дали ще се стигне до такава степен,

зависи от особеностите на кожата и от това какъв брой скоро се е формирал белегът

и доколко предстои на промяна.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР