Подобряването на грижите за деца и гарантирането на правото на

...
Подобряването на грижите за деца и гарантирането на правото на
Коментари Харесай

Министър Лазаров: Само със съвместните усилия на държавата и обществото ще осигурим силен старт в живота за нашите деца

Подобряването на грижите за деца и гарантирането на правото на всяко дете да живее в фамилна среда са главен приоритет на Министерството на труда и обществената политика. Ключово изискване за сполучливото му осъществяване е развиването на качествени, налични и подобаващи услуги в поддръжка на фамилиите и децата “.

С тези думи министърът на труда и обществената политика Лазар Лазаров откри заключителна конференция на тематика „ Силен старт за нашите деца: Рамка за качество на образованието и грижите в ранна детска възраст в България “, проведена от Министерството на образованието и науката.

Той акцентира, че ранното детство е извънредно значим интервал, в който се поставя основата за прочувственото, общественото и физиологичното развиване на децата. „ Усилията и средствата, които се влагат в ранното им развиване, са инвестиция в благосъстоянието на цялото общество “, сподели министър Лазаров. 

В изявлението си той посочи подкрепящата роля на обществените услуги за децата и фамилиите, за просветителната система и грижите в ранна детска възраст. „ Работещите в детските ясли и детските градини ще продължат да получават нужното подпомагане от сътрудниците си, предоставящи обществени услуги, тъй като единствено със взаимните старания на всички системи, на всички нас като част от обществото, ще осигурим мощен старт в живота за нашите деца “, уточни министър Лазаров.

Той подчертава върху значимостта на промяната в бранша на обществените услуги и въвеждането на интегриран метод за тяхното даване. „ Това сложи децата и фамилиите в центъра на нашето внимание и разреши обществената, просветителната и здравната система да им дават подобаващи услуги по отношение на техните потребности. С направените промени осигурихме еднакъв достъп на всички деца до качествени и ефикасни обществени услуги. “, сподели министър Лазаров. Той уточни и нуждата от повишение на професионалния потенциал на всички експерти, които работят с деца и изрази убеденост, че работещите в детските ясли и градини ще продължат да получават нужното подпомагане от сътрудниците си, предоставящи обществени услуги.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР