Подобряване на имиджа, ограничаване ръста на туризма и борба с

...
Подобряване на имиджа, ограничаване ръста на туризма и борба с
Коментари Харесай

Амстердам иска да изгони проблемните туристи и да гради нов имидж

Подобряване на имиджа, ограничение растежа на туризма и битка с пренаселеността, това са задачите пред локалната власт на Амстердам. Сред другите упоритости на градската администрация са по-малко груби туристи и по-добри изискванията за живот и сигурност за локалните поданици.

Градът от години има проблем с проблематичното държание на почиващите, които гледат на нидерландската столица като на място, където могат да си " махнат главите ".

Сред ограниченията, които се разискват, са по-ранно време за затваряне на питейни заведения, клубове и обществени домове и възбрана на пушенето на канабис в избрани елементи на града.

Друга част от самодейността се концентрира върху „ интензивно разубеждаване на интернационалните гости с проекти да ‘‘си прекарат диво “ в Амстердам “. За задачата има специфична акция, наречена ‘’Стойте надалеч “ (Stay Away).

„ Туроператори злоупотребяват с имиджа на Амстердам и го продават като място с ‘‘неограничени възможности‘‘. В резултат на това някои групи гости го считат за град, в който всичко е позволено. Този тип туризъм, както и предложенията, особено ориентирани към този вид посетители на града, не са мечтани от общинската изпълнителна власт. “, сподели заместник-кметът Софян Мбарки в изказване, представено от CNN.

„ Трябва да се отървем от облика на секса, опиатите и рокендрола “, разяснява Ремко Грьонхейзен, общоприет управител на " Mövenpick Hotel Amsterdam City Center ". „ Не е неприятно, че имаме град, който е малко на ръба. Но това не е покана да дойдеш тук и да се държиш неприятно. “

Най-проблемен е квартал Де Вален (De Wallen), известен като " Квартала на алените фенери ", споделя CNN.

За локалните той е скъп с културното си завещание и архитектура. За посетителите обаче се е трансформирал в един от най-известните туристически центрове в света. От кафенетата се носи лъх на марихуана, тълпи от туристи вършат невероятно придвижването за водачи и велосипедисти по тесните улици, а девойки театралничат на прозорците на обществените домове. Снимането е неразрешено, само че никой не съблюдава това.



Точният баланс

Ремко Грьонхейзен е ръководител на Луксозните хотели на Амстердам - асоциация от 24 на брой четири- и петзвездни хотела. Той твърди, че болшинството от членовете на асоциацията утвърждава опита на града да почисти репутацията си посредством разнообразни ограничения, в опит да предотврати неприятните последствия от неприятното държание на туристите.

„ Като хотелиери считаме, че един град би трябвало да е кадърен за живеене, тъй като тогава е прелестно да дойдеш тук “, споделя Грьонхейзен. „ Това постоянно е било силата на Амстердам - да има точния баланс. “

През последните години обаче, изключително когато следпандемичният туризъм се завърна с гръм и тропот, свръхтуризмът тревожно го наруши.
През 2023 година се чака Амстердам да надвиши 18 милиона гости с нощувка - число, което е съвсем 22 пъти повече от популацията му от 822 000 души.До 2025 година този брой може да доближи 23 милиона, в допълнение към още 24 до 25 милиона визити дневно.
Когато броят на пренощуващите гости мине 18 милиона, локалната власт е „ задължена да се намеси “ въз основа на разпоредба от 2021 година, наречена „ Балансиран туризъм в Амстердам “.

По експертна оценка на " Amsterdam & Partners " към 10 до 15% от туристическата промишленост на града се намира точно в ‘‘Квартала на алените фенери “.

,,Съчетайте разрушителните туристи с казуса с пренаселеността. През уикендите в остарелия градски център в действителност не може да се живее. “, отбелязва Герте Удо, шеф на " Amsterdam & Partners ".

Удо разказва ``рестартирането " на туризма в града като многопластов метод.

Целта е Амстердам да се ребрандира като културна дестинация, а атракциите надалеч да надвишават бордеите и кафенетата с канабис. С това се счита, че градът ще бъде по-безопасен за локалните поданици и по-примамлив за други групи туристи.

Една съответна мярка ще таргетира дневните гости, които спят в колите си, вместо да отсядат в хотел. Много от тях идват с автомобил от Холандия или от прилежащите страни като Германия.

Когато разисква проектите, Удо постоянно заобикаля да назовава проблематичната дестинация ‘‘Кварталът на алените фенери “.

„ Това се трансформира в нещо като име на увеселителен парк. “, изяснява тя. „ Ако желаеме да променим усещането, не би трябвало да продължаваме да му споделяме ‘‘Кварталът на алените фенери “. Нали желаеме алените светлини да изгаснат? “



Еротичният център към момента е на изчакване

В най-противоречивия аспект от обновяването на туризма в града, алените светлини към момента светят. Може би ще отслабнат през идната година според от статута на оферти ‘‘еротичен център “, който възнамерява да реалокира обществените домове в постройка, ситуирана в покрайнините на града.

Проектът в началото е умислен като ‘‘еротичен хотел “ от кмета на Амстердам Фемке Халсема, която е определена през 2018 година и е първата жена кмет на холандската столица.

Той получи утвърждение от разнообразни групи, в това число политически партии, и е остро подложен на критика от други - най-много секс служащи.

Те настояват, че отнемането на видимостта на прозорците прави работата им по-малко безвредна и че разполагането на центъра в регион на града, надалеч от известни туристически зони, би навредило на бизнеса им.

Йерун де Йонг, основен действен шеф на " Amsterdam Red Light District Tours ", чието приложение предлага обиколки с екскурзовод из региона, предвижда, че еротичният център „ ще се провали и ще се трансформира във финансов злополука. " Де Йонг означи също, че има още няколко региона към Амстердам с обществени домове.

„ Сексуалните служащи към този момент имат избор да работят на разнообразни места в столицата “, написа де Йонг.

Не може да се допусна по кое време публично ще бъде открит многоетажният център. Засега има единствено определен проектант. След гневна опозиция против първите осем препоръчани обекта, градът забави решението.

Въпреки това Халсема остава твърдо на позицията си.

„ Надявам се, че е допустимо да се сътвори сексуален център, който да има класа, да се отличава и да не е място, където се събират единствено дребни нарушители и най-уязвимите дами, само че и хора, които не се срамят да отидат там “, сподели тя пред Dutch News тази есен.



„ Преместете се някъде другаде “

Бъдещето на ‘‘Квартала на алените фенери “ може да е неразбираемо, само че към този момент бизнесът върви както нормално. И за доста от служащите и клиентите, това е,,начинът, по който би трябвало да бъде “.

„ Правителството просто желае да върне всичко обратно, както и да продаде тези първокласни къщи на богати хора “, разяснява Линда Напм, служителка в магазин за секс аксесоари в Де Волен сред непрекъснат поток от клиенти, написа CNN.

Според Йерун де Йонг, вместо да харчат пари за антитуристически акции, градът ще бъде доста по-добре обслужван в случай че се усили полицейското наличие в ‘‘Квартала на алените фенери “. Често срещано искане измежду жителите и бизнесмените.

Нап, споделя, че затягащите се ограничения на града ще лишат квартала от неповторимия му дух, който, сходно на специалността, към която се е построил, процъфтява от епохи. И до момента в който схваща разочарованието на жителите от пренаселеността и шума, тя твърди, че действителността в квартала постоянно е била ясна на всички.

„ Секс промишлеността е тук от 17-ти век – хората не идват тук единствено поради каналите и лалетата. “, приключва Нап.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР