Подобрява се състоянието на 34-мата мигранти, открити край Локорско. Те

...
Подобрява се състоянието на 34-мата мигранти, открити край Локорско. Те
Коментари Харесай

Подобрява се състоянието на мигрантите, открити край Локорско

Подобрява се положението на 34-мата мигранти, открити край Локорско. Те бяха настанени в шест лечебни заведения. По данни от " Пиргов ", където бяха признати 7 от бежанците, двама остават под интензивно наблюдаване, а други четирима, дружно с малолетно момче, са настанени в токсикологията.

Боси, премръзнали, обезводнени и гладни - в това положение мигрантите бяха приети в болница през вчерашния ден в „ Пирогов ”. 12 часа по-късно положението им се усъвършенства, няма директна заплаха за живота им, споделят от лечебното заведение. Най-голям проблем медиците виждат в продължителното им обездвижване.

Според някогашния шеф на „ Пирогов ” Спас Спасков това е предстоящо, откакто те са изкарали часове наред, затворени в камиона.

„ Най-вероятно е било в границите на денонощие или две денонощия. Но това е премного. Виждате какъв брой жертви има ”, уточни доктор Спас Спасков за Нова.

Липсата на задоволително О2, вода и храна утежняват положението на мигрантите, признати за лекуване в шест столични лечебни заведения, споделя доктор Спасков. Именно поради това част от тях са настанени в реанимация.

„ Ще оцелеят. Тези, които дотук са оживели, с здравната помощ, която ще им се окаже, най-вероятно ще оцелеят ”, сподели доктор Спасков.

Ръцете и краката на мигрантите са издрани, само че на този стадий не е ясно от кое място са минавали. Едва когато в лечебните заведения дойдат и преводачи, лекарите ще имат повече информация по отношение на изискванията, при които са превозени, както и за възможни техни болести.

„ Физическото възобновяване ще стане евентуално в границите на към седмица, и на най-тежките. По-тежкото е възобновяване от този потрес, те са умирали ”, разяснява доктор Спасков.

По думите му оживелите занапред ще се борят с психическата контузия от претърпяното.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР