Подобен език и разсъждения са недопустими за народен представител особено

...
Подобен език и разсъждения са недопустими за народен представител особено
Коментари Харесай

ПГ на ГЕРБ-СДС призова Вежди Рашидов да напусне два ключови поста заради изказването си


Подобен език и разсъждения са неприемливи за депутат изключително в миг като сегашния, се показва в позицията на парламентарната група

Вежди Рашидов да подаде оставка като ръководител на Комисията по просвета и медии в Народното събрание. Това приканва ПГ на ГЕРБ-СДС, която заседава през днешния ден след края на съвещанието на Народното събрание.

Освен това в публикувана позиция ПГ на ГЕРБ-СДС приканва Рашидов да подаде оставка и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Повод за решението са думи на народния представител Вежди Рашидов в почивката на Народното събрание по време на дебата по измененията в Закона за отбрана от домашно принуждение.

„ Има и в този момент закони. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се разсъниха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна “, се чува да споделя Рашидов.

Той приказва на зам.-председателите на Народно събрание Никола Минчев и Росица Кирова, когато се допуска, че микрофоните са изключени. Оказва се обаче, че тези на председателската катедра работят.

След това в позиция, изпратена до медиите, Вежди Рашидов сервира публично опрощение.

„ Извинявам се за изречените от мен думи през днешния ден по време на почивката на пленарното съвещание. Давам си сметка, че употребяваният от мен език е неприемлив, изключително в сегашния спор и миг. Още един път апелирам за опрощение пред цялото българско общество и всички жертви на принуждение “, показва някогашният културен министър.

Народните представители от ГЕРБ-СДС се разграничиха от изявлението на Вежди Рашидов. Подобен език и разсъждения са неприемливи за депутат изключително в миг като сегашния, се показва още в позицията на парламентарната група.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР