Подкрепяните от САЩ бойци в Сирия понесоха сериозно поражение при

...
Подкрепяните от САЩ бойци в Сирия понесоха сериозно поражение при
Коментари Харесай

ДАЕШ нанесе най-големия удар на подкрепяните от САЩ бойци в Сирия

Подкрепяните от Съединени американски щати бойци в Сирия понесоха съществено проваляне при нахлуване на ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), оповестиха от Сирийския център за наблюдаване на човешките права, осведоми Агенция Франс Прес.

Джихадистите се пробват да защитят последния си бастион в Сирия при яростна опозиция.

Центърът разяснява, че повече от 200 души са убити, откогато 500 джихадисти благодарение на гъста мъгла в регион в Източна Сирия до границата с Ирак започнаха атака в петък.

Според организацията 92-ма от починалите са бойци от Сирийските демократични сили, подкрепяни от Вашингтон. Най-малко 61 джихадисти и 51 цивилни, най-вече техни родственици, са починали при насилието.

Коалицията е провела бомбардировки, с цел да помогне на бунтовниците да възстановят позициите си, които са били изгубени за малко.

Джихадистите употребяват атентатори самоубийци и спящи кафези към бастиона им Хаджин, с цел да нанесат оптимални провали, разясняват от центъра.

" Сирийските демократични сили понесоха най-голямата загуба на бойци от ДАЕШ в една борба от сформирането им " през 2015 година, означиха от организацията.

Общо 452 бойци от Сирийските демократични сили са убити от началото на интервенцията на 10 септември. Загинали са 284 цивилни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР