Подкрепяните от Русия сепаратисти са заловили два кораба, плаващи под

...
Подкрепяните от Русия сепаратисти са заловили два кораба, плаващи под
Коментари Харесай

Руските сепаратисти си присвоиха два чужди кораба в Мариупол

Подкрепяните от Русия сепаратисти са заловили два кораба, плаващи под непознат байрак, на пристанището в източния украински град Мариупол и са ги оповестили за " държавна благосъстоятелност " , оповестява " Ройтерс ".

Това са първите сходни дейности против комерсиалното мореплаване.

и сепаратистките сили през май след блокада, траяла с месеци. Русия, която нахлу в Украйна на 24 февруари, се бори за завладяването на цялата Донецка и Луганска област.

Самопровъзгласилата се Донецка национална република, посредством външното си министерство, е уведомила две компании, че техните кораби са станали обект на " принудително заграбване на движимо имущество с наложително преобразяване в държавна благосъстоятелност " , без каквото и да е обезщетение за притежателите, излиза наяве от две обособени писма.

Регистрираната в Либерия компания Smarta Shipping, притежател на плаващия под либерийски байрак транспортен съд за насипни товари Smarta, който е един от двата арестувани кораба, декларира, че на 30 юни е била осведомена по имейл за изземването, като го назова нелегално и " срещу всички правила на интернационалното право ".
 Русия изпрати втори транспортен съд да товари метал от Мариупол
Русия изпрати втори транспортен съд да товари метал от Мариупол

Украйна дефинира като обир извозването на метал за Русия

Подобно наложително заграбване е в нарушаване на главните човешки права, що се отнася до правата на благосъстоятелност, се показва в изказване на компанията и се добавя, че сходни дейности са сериозна опасност за корабоплаването и морската сигурност.

Компанията оповестява, че Smarta е дошъл в Мариупол на 21 февруари, с цел да транспорти железен товар, само че е бил ударен при обстрел на 20 март, който му е нанесъл съществени вреди. 19-членният екипаж принудително е бил отведен от съветската войска в Донецк и освободен месец по-късно.

Другият иззет транспортен съд е плаващият под панамски байрак Blue Star I.
 Отварят филантропичен кулоар за евакуация на непознатите кораби от пристанището на Мариупол
Отварят филантропичен кулоар за евакуация на непознатите кораби от пристанището на Мариупол

Решението е на съветските управляващи

Служител на основания в Одеса управител на кораба Fetida Maritime отхвърли коментар с аргумента, че службата за сигурност на Украйна разполага с цялата информация.

От украинското външно министерство потвърдиха, че са осведомени със известието на " съветските окупационни управляващи в Донецк за основаване на " народен " флот, формиран от кораби, които те са откраднали в Мариупол " , добавяйки, че ревизират иззетите плавателни съдове.

По данни на Международната морска организация (IMO) над 80 кораба под непознат байрак остават блокирани в украинските пристанища, някои от които са под съветски надзор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР