Подкрепям кастрацията на кучета, било то домашни или не. Това

...
Подкрепям кастрацията на кучета, било то домашни или не. Това
Коментари Харесай

Христо Шопов: Кастрирайте кучетата си

„ Подкрепям кастрацията на кучета, било то домашни или не . Това е единственият човечен способ, който ще докара до понижаване на популацията на бездомни кучета. В дребните градове и селски региони, „ най-логичното " нещо е, като роди кучето или котката, бебетата да се сложат в кашон и да се изхвърлят някъде. Там е огромният проблем. Паралелно с това би трябвало да се построят приюти, които да дават отговор на стандарти, тъй като това , което съм виждал, наподобява по-ужасяващо от концлагер. " Това разяснява пред „ България Днес “ Христо Шопов във връзка националната акция за безвъзмездна кастрация на домашните кучета.

Акцията цели да понижи популацията на четириногите, която е сериозен проблем в съвсем цялата страна. Инициативата има две цели - да запознае притежателите със смисъла на кастрацията и да даде повече информация за нуждата стопаните да записват и заявяват своя домакински любим. „ Омръзна ми да виждам по улиците бездомни кучета, изхвърлени, гладни, пребити или убити. Твърдо съм за кастрацията на бездомни кучета и такива, които официално имат стопани, само че са оставени на произвола на ориста да се оплождат безсистемно, а бебетата им биват изхвърлени. За мен човек, който изхвърли бебетата на кучето си, е урод и би трябвало да се вкарат солени санкции за такива човеци “, безапелационна е и Габриела Славчева - Мис България Юнивърсити 2018.

За санкции заприказва и Христо Шопов, като показа, че размерът им би трябвало да бъде толкоз огромен, че на човек и през разум да не му мине да изостави животното си. „ Преди дни чух, че в Гърция са глобили човек 120 хиляди евро за 4 изхвърлени котета . И у нас глобите би трябвало да са такива. За животните, които не са кастрирани, би трябвало да има по-голям налог, в случай че не се употребяват за лицензирано отглеждане “, сподели артистът.

Фолкпевицата Лияна също поддържа акцията за кастрация на домашни кучета , като обясни пред вестника: „ Можеш да схванеш доста за това какви хора пребивавам в една страна по отношението им към уличните животни. Кастрацията е най-хуманният метод за надзор на популацията. От племенника ми, който е ветеринарен лекар знам, че кастрацията не наранява възприятията на животните, така в като те нямат такова усещане и себеусещане като хората. Те не изпитват потребността да бъдат майка или татко, при тях размножаването е посредством на процесите, които се случват по време на разгонване. Ние не нараняваме възприятията им, когато ги кастрираме. "  
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР