Подкастите с “бял шум“, като птичи песни, гора, дъжд, вълни

...
Подкастите с “бял шум“, като птичи песни, гора, дъжд, вълни
Коментари Харесай

Spotify ще премахне подкастите с “бял шум“ от своята програма за монетизация: какво означава това?

Подкастите с “бял звук “, като птичи песни, гора, дъжд, талази или бръмчене на прахосмукачки и вентилатори, генерират 3 милиона часа слушане всеки ден на платформата Spotify, с помощта на логаритъм, който разпространява такова наличие измежду слушателите като част от напъните на услугата да се трансформира в топ избор за подкасти. Създателите на подкасти с “бял звук “ са спечелили до $18 000 на месец, само че от 1 октомври те ще бъдат изключени от програмата за монетизация Ambassador Ads.

Ще могат ли подкастърите с “бял звук “ да печелят пари от платформата?

Въпреки че компанията към този момент не има намерение да изразходва маркетинговия си бюджет за поддръжка на подкастърите с “бял звук “, те въпреки всичко ще могат да вършат пари на платформата посредством платени абонаменти, поддръжка на слушане и странични реклами.

Програмата Ambassador Ads заплаща на основателите на наличие въз основа на статистиката за слушане, а някои подкастъри са спечелили впечатляващи суми посредством нея. Ръководството на Spotify споделят, че могат да усилят годишните си доходи с 38 милиона $, като отстранен подкастите с “бял звук “ и пренасочат слушателите към други типове наличие, само че до момента „ предлагането не е било осъществено “.

Колко клиента към този момент би трябвало да имате, с цел да сте подкастър в Спотифай?

Като част от актуализацията на програмата Ambassador Ads, Spotify усили прага на аудиторията, нужен за подкастърите да вземат участие в програмата от 100 на 1000 неповторими слушатели на Spotify през последните 60 дни. Компанията също по този начин възнамерява да предложения повече подкастъри в своята автоматизирана рекламна стратегия, където членовете могат да чакат да завоюват 50% от приходите.

Не е изненадващо, че Spotify търси способи да усили облагите си. Стрийминг-гигантът имаше разбъркан триумф през последните няколко години, като последният доклад за облагите демонстрира, че услугата има 220 милиона плащащи клиенти, което е с 27% повече от миналата година. Но в същото време компанията получава към 6% по-малко доходи на клиент и редуцира 200 работни места през юни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР