Подходът ни към българските пациенти не е избирателен, на Вас

...
Подходът ни към българските пациенти не е избирателен, на Вас
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Премиерът ми се обади, за да транспортират Георги Георгиев от БОЕЦ в София

Подходът ни към българските пациенти не е изборен, на Вас може да Ви се коства необичайно това, което ни се случва. Имаше доста позвънявания, в това число от лекари и от сътрудници - шефове на лечебни заведения, които споделиха, че има проблем във видинската болничното заведение, разяснява на изключителния брифинг министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов.

Припомняме, че водачът на гражданското съдружие БОЕЦ Георги Георгиев и брачната половинка му Мариела бяха в тежко положение във видинската болница, само че след всеобщо медийно отразяване на случая те бяха превозени в болница в София.

" Да, министър председателят ми се обади, на министър председателят се е обадила Душана Здравкова. Той ми сподели да ревизира каква е здравната обстановка и дали тези двама пациенти могат да бъдат обслужени във видинската болница – да се направи всичко належащо, ние не пращаме коли за спешна помощ единствено за тези пациенти. Ние не търсим популярност, ние сме подходили медицински ", добави проф. Ангелов.

" Направихме инспекция, говорихме с сътрудниците. Този пациент имаше задоволително ниска сатурация и дихателна непълнота, а другият е трансплантиран. Затова трябваше да бъдат преместени в лечебни заведения, където съответно могат да се грижат за тях. Не сме подходили изборно или водени от някакви медийни оповестявания ", разяснява здравният министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР