Поддръжници на хутите в Йемен се включиха в митинги след

...
Поддръжници на хутите в Йемен се включиха в митинги след
Коментари Харесай

Поддръжници на хутите протестират след военните удари на САЩ

Поддръжници на хутите в Йемен се включиха в манифестации след следващите въздушни удари на ръководената от Съединени американски щати военноморска коалиция по региони, следени от йеменските бунтовници, съобщи ДПА.

Хиляди ядосани протестиращи се събраха на площад " Сабин " в ръководената от хутите столица Сана и скандираха лозунги против офанзивите на Съединени американски щати и Англия, заяви йеменската телевизия " Ал Масира ". " Америка е майка на тероризма и няма да остане ненаказана " и " Америка е най-големият демон ", скандираха стачкуващите.



По-рано през вчерашния ден сходен протест се състоя и в град Саада, който е бастион на хутите в Северен Йемен, съобщи Българска телеграфна агенция.

Демонстрациите бяха извършени по апел на водача на йеменските бунтовници Абдел Малик ал Хуси. Вчера той съобщи, че ударите на водената от Вашингтон коалиция няма реализиран задачата си, а в противен случай, ще подбуден хутите да разпрострат военния си капацитет.

През последните седмици хутите проведоха редица митинги в следените от тях елементи от Йемен, с които да изразят солидарността си с палестинците.

Освен това началото на войната в Газа на 7 октомври йеменските бунтовници неведнъж нападнаха Израел с дронове и ракети. Впоследствие те започнаха да атакуват и кораби, за които считат, че са свързани с Израел или че плават към израелски пристанища.



Официален представител на хутите съобщи, че няма опасност за китайските и съветските плавателни съдове в Червено море.

" Морският преход е безвреден за всички кораби от всички националности. Със сигурност руснаците и китайците са в челните редици, защото те не отиват към израелското вражеско образувание. За останалите страни също е безвредно ", съобщи пред ДПА Насредин Амер. Той обаче уточни, че това не важи за корабите на Съединени американски щати и Англия след проявената от тях експанзия против Йемен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР