Поддръжници на главния опозиционен лидер в Пакистан Имран Хан се

...
Поддръжници на главния опозиционен лидер в Пакистан Имран Хан се
Коментари Харесай

Пакистан отново опитва да арестува експремиера

Поддръжници на основния опозиционен водач в Пакистан Имран Хан се сблъскаха с полицията пред дома му, до момента в който полицията се пробва да го арестува, заяви BBC. Полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне последователите, откакто те хвърлиха камъни по органите на реда.

Хан е изправен пред обвинявания, че е продавал нелегално държавни дарове, до момента в който е бил на поста. Според него казусът е политически стимулиран.

" Психически съм квалифициран, че ще прекарам нощта си в килия, сподели той. Не знам какъв брой нощи, само че съм подготвен за това. "

Полицията е правила предходни опити да го арестува , само че 70-годишният Хан съобщи пред BBC, че счита, че този път са решени да го слагат зад решетките.

Той сподели, че управляващите се пробват да го арестуват, с цел да попречат на партията му да взе участие в идните избори.

Но той добави: " Независимо дали съм в пандиза или не, те няма да могат да спрат партията ми да завоюва ".
 Пакистан опита да арестува някогашния министър председател Имран Хан
Пакистан опита да арестува някогашния министър председател Имран Хан

Избирателната комисия на Пакистан през октомври призна 70-годишния политик за отговорен

Хан ръководеше протестни акции в цялата страна за напън за предварителен избор предходната година и беше прострелян и ранен на един от митингите.

Пакистан има дълга история на политическо принуждение. Бившият министър-председател Беназир Бхуто беше убита през декември 2007 година при нахлуване с оръжие и бомба след осъществяване на избирателен протест в град Равалпинди.

В същия град нейният татко и някогашен министър-председател Зулфикар Али Бхуто беше обесен през 1979 година, откакто беше свален от власт посредством боен прелом.

Президентът на Пакистан Мохамад Зия Ул Хак почина при самолетна злополука през 1988 година, при която имаше съществени подозрения за терористичен акт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР