Подбирайте всички средства за миене и стилизиране на косата според

...
Подбирайте всички средства за миене и стилизиране на косата според
Коментари Харесай

Зимните грижи гарантират гъста коса през пролетта и лятото

Подбирайте всички средства за миене и стилизиране на косата съгласно сезона

През зимата и мазната коса има потребност от хидратация, тъй като върховете й се пресушават. Шампиоаните би трябвало да са оптимално деликатни, с неутрално равнище 5 на pH, с натурални растителни съставки, без оцветители, парабени и силикони. След това наложително използвайте подхранващи и хидратиращи балсами и кондиционери.

Правете интензивни подхранващи и възстановяващи маски най-малко един път в седмицата

В състава им би трябвало да има дейни съставни елементи като витамини В1, В5, В6 и F, гликолипиди, фосфолипиди, ефирни масла от цитруси, протеини, аминокиселини.

Бързо дава резултат маска с масло от жожоба. То овлажнява и облекчава разресването на косата, подкрепя растежа и заздравява корените. Смесете 1 с.л. масло от жожоба, 1 с.л. мед и 1/2 пасирано зряло авокадо. Нанесете на влажна чиста коса, вгрийте в скалпа с масажиране и затоплете. След 30 минути измийте.

Подхранвайте и защитавайте постоянно косата със средства, които не се измиват

Те имат в състава си субстанции, които в допълнение подхранват. Някои са особено създадени за отбрана от мраз, други вършат филм към косъма и пречат за изпаряването на влагата.

Внимавайте да не прекалявате с количеството, тъй като
косата ще наподобява сплъстена и мазна. Спазвайте напътствието на опаковката, постоянно 1-2 капки са задоволителни.

Защитете скалпа от пърхот. Дехидратирането прави кожата суха и раздразнена, горният й пласт се лющи. Така става податлива на гъбички – причинители на пърхота.

За да се спасите от изсъхнал пърхот, използвайте оптимално щадящи шампоани особено за суха и развалена коса. Натуралните масла доста добре подхранват скалпа. Правете си постоянно маски със зехтин, репейно, рициново, кокосово или бадемово масло.

При лоен пърхот, който мъчно се въздейства от домашни маски, се консултирайте с кожен лекар. Използвайте специфични лечебни шампоани.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР