Подавайте масово жалби да блокираме мобилните оператори в съда -

...
Подавайте масово жалби да блокираме мобилните оператори в съда -
Коментари Харесай

Нинова продължава с рейда срещу мобилните оператори

Подавайте всеобщо тъжби да блокираме мобилните оператори в съда - за това приканва поради от страна на операторите водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова , представена от пресцентъра на партията.

Според нея държавното управление е лобистко и пази мобилните оператори.

Нинова показва, че Районният съд в Пловдив е оповестил за оскъдна клаузата за нарастване цените на мобилните услуги. По думите й, въпреки да е единствено на първа инстанция, решението е показателно. " Докато бях министър на стопанската система и промишлеността издадохме заповед, с която блокирахме поисканото тогава нарастване за две години. Съдът удостовери на две инстанции нашата заповед ", отбелязва още Корнелия Нинова.
 Българска социалистическа партия търси страната на страната на потребителите
Българска социалистическа партия търси страната на страната на потребителите

Внася сигнали за договорите на мобилните оператори в КЗП и КРС

Тя добавя, че министър председателят Николай Денков и икономическият министър Богдан Богданов отхвърлят държавното управление да предприеме ограничения. " На мое парламентарно запитване министър председателят отбрани мобилните оператори като сподели, че това били естествени търговски връзки. Не, не са естествени. Това не е свободно договаряне а заробване на клиента. Не единствено ние, само че и съдът удостовери, че става дума за неравноправни клаузи в контракта, акцентира Нинова.

Нинова показва, че има и европейска инструкция, която споделя, че всеки консуматор може да се откаже от услугата без да заплаща неустойки. Според нея е неуместно, че в България би трябвало да се заплаща наказателна клауза при отвод от услугата.
 Има картел на пазара на мобилните оператори, уверен е Ивайло Мирчев
Има картел на пазара на мобилните оператори, уверен е Ивайло Мирчев

Комисия за защита на конкуренцията, КЗП и КРС сега не работят, счита депутатът от ПП-ДБ

Корнелия Нинова декларира още, че цената се усилва автоматизирано с растежа на инфлацията, за разлика от заплатите, пенсиите и компенсациите.

" Не може да се разчита на сглобката да ни отбрани от произвола на монополисти и корпорации. И тъй като желаеме да живеем в правова европейска страна ви призоваваме да блокираме мобилните оператори в съда. Подавайте всеобщо тъжби в районните съдилища в цялата страна. Да надигнем против ограбването и лобисткото държавно управление силата на правото и закона. Те са на наша страна, акцентира опозиционният водач.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР