Подаването на хартиени удостоверения за настоящ адрес и за раждане

...
Подаването на хартиени удостоверения за настоящ адрес и за раждане
Коментари Харесай

В помощ на администрацията си Столичната община ще улесни записването в детските градини

Подаването на хартиени удостоверения за сегашен адрес и за раждане на дете или близнаци при кандидатстване за записване в общински детски градини в София може да отпадне от идната година. Това ще бъде допустимо, в случай че Столичната община извърши проектите си за построи електронна система за продан на информация сред другите й звена.

Създаването й е част от целите за развиване на електронното ръководство, които бяха показани през днешния ден. Очакванията са бъдещата система за " автоматизиран продан на информация " да улесни с изключение на администрацията и родителите, които желаят да запишат децата си за детска градина.

От главно значение при кандидатстване са дали адресът на родителите съответствува с региона на детското заведение. Целта е от следващата година това институциите да разполагат с тази информация автоматизирано и да не се постанова родителите да я удостоверяват. Според общината по този начин ще бъдат спестени 2 дни за родителите

.Данъците -онлайн

От тази година се чака да бъде пусната и алтернатива на уеб страницата на Столичната община, която ще разрешава налозите и таксите за 34 услуги да се заплащат онлайн. Тя ще бъде налична за физически и юридически лица. След заплащане, потребителят ще получава по имейл неповторим код, който ще удостоверява транзакцията.

Подай ми сигнал

До края на февруари се чака Столичната община да пусне и мобилно приложение, посредством което жителите на града ще могат да изпращат сигнали и да желаят информация. Сега услугата се предлага единствено през уеб страницата на общината, само че мобилната апликация към този момент е създадена и също е в тестов интервал. През 2017 година в Столичната община са получени 70 хиляди сигнала по електронен път, като единствено за последния месец те са 3000. Исканията за информация също са към 70 хиляди.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР