Подадените заявления за ипотечни заеми в САЩ са на най-ниското

...
Подадените заявления за ипотечни заеми в САЩ са на най-ниското
Коментари Харесай

Рекорден спад на ипотечните заеми в САЩ

Подадените заявки за ипотечни заеми в Съединени американски щати са на най-ниското си равнище от десетилетия. Това е нов мотив, че възходящите лихви по ипотечни заеми отхвърлят от покупка искащите да придобият жилище, заяви Българска телеграфна агенция.

Според показателя на Асоциацията на ипотечните банкери, който наблюдава размера на молбите за разпределяне на ипотечни заеми, през предходната седмица молбите за заеми за закупуване на жилища са спаднали до най-ниското си равнище от 28 години.

Според данните на американската асоциация заемите за закупуване на жилища са спаднали с 2,1 на 100 през предходната седмица по отношение на миналата седмица, като съответният показател е достигнал сезонно поправена стойност от 141,9 пункта. Това съставлява спад с към 28 % спрямо година по-рано, както и най-малко за показателя от април 1995 година

“Както заявките за покупка, по този начин и за рефинансиране понижиха, като показателят, отчитащ покупките доближи 28-годишно дъно, защото евентуалните купувачи остават настрана поради дребното предлагани парцели и нараснали лихви по ипотечните заеми ”, разяснява данните Джоел Кан, заместител основен икономист на MBA.

Средната рента по референтния 30-годишен жилищен заем е била 6,48 на 100 при започване на тази година, след което е паднала до 6,12 на 100 през февруари. Оттогава ставката се движи към 7 на 100, съгласно Федералната ипотечна корпорация за жилищни заеми.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР