Под заглавие „Червена тревога: британските фермери предупреждават, че ще има

...
Под заглавие „Червена тревога: британските фермери предупреждават, че ще има
Коментари Харесай

"Обзървър": Брекзит застрашава прибирането на реколтата от ягоди във Великобритания

Под заглавие „ Червена паника: английските фермери предизвестяват, че ще има дефицит на плодове “, вестник „ Обзървър “ написа, че отглеждащите ягоди се притесняват, че реколтата ще изгние, защото служащите от Европа, най-вече българи и румънци, заобикалят фермите, само че казусът не е единствено в Брекзит.

Подобно на доста други считани за типично британски неща ягодата също е преселник, пристигнала за първи път през 18-ти век на Острова. И по подигравка на ориста имигрантите са тези, които обезпечават ягодите за фамозните ягоди със сметана за кралицата и за наближаващия тенис-турнир в Уимбълдън, написа „ Обзървър “. Добрата вест е, че макар ужасното пролетно време се чака доста добра годишна продукция.

Лошата е, че няма кой да прибере реколтата. Изданието цитира фермери, че за разлика от предходни години европейците, които са най-вече българи и румънци, в този момент заобикалят бранша и повода е Брекзит. Алистър Брукс от Фавершъм в графство Кент споделя, че Брекзит е извадил на показ най-лошото в британците. В неговата плантация работят към 200 българи и румънци, на които от локалното население е било декларирано, че в този момент би трябвало да си вървят.

„ Обзървър “ обаче показва, че освен Брекзит е фактор, а също подобряващите се условия за работа и намаляването на безработицата в някои европейски страни. Пълноценна работа вкъщи е за предпочитане пред сезонна в чужбина с доста неизвестности, заключава изданието.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР