Под ръководството на Специализирана прокуратура се провежда разследване срещу организирана

...
Под ръководството на Специализирана прокуратура се провежда разследване срещу организирана
Коментари Харесай

Неутрализираха организирана престъпна група за трафик на хора

Под управлението на Специализирана прокуратура се организира следствие против проведена незаконна група, основана за да прави трафик на хора. На 12 декември 2017 година на територията на Свиленград са осъществени голям брой процесуално следствени дейности. При претърсвания в жилища са открити и конфискувани голям брой мобилни телефони. Разпитани са очевидци. Използвани са специфични разследващи средства.
Повдигнати са обвинявания на четири лица, като единият от тях Б. М. е началник на групата, а останалите - Г.А., К.Г. и С. Г. са участници. Групата е работила от началото на 2017 година на територията на Свиленград. В хода на следствието е открито, че на 27.07.2017 година ръководителят и участниците в проведената незаконна група, в съучастничество с още едно лице - Н. П., са организирали и осъществили превеждане на непознати жители през границата на страната ни с Турция, без позволение на надлежните органи на властта и не през откритите за това места.

Това се е случило в землището на с. Труд, когато са били преведени пред българо - турската граница 44 иракски жители, четиринадесет от които ненавършили 16-годишна възраст. За това закононарушение е било формирано досъдебно произвеждане от Районна прокуратура - Пловдив, което е присъединено към следствието на Специализираната прокуратура.

На ръководителя на групата и на един от участниците /К.Г./ Специализираната прокуратура е наложила мярка за процесуална насила - задържане до 72 часа и следва внасяне на искане за взимане на най- тежката мярка за неотклонение " pадържане под стража ".

На С. Г. е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5 000 лева Г.А. е арестуван под стража от Районен съд-Пловдив, още до момента в който следствието е ръководенето от Районна прокуратура-Пловдив. Съучастникът Н. П. е с мярка за неотклонение гаранция от 2 000 лева, също наложена от Районен съд-Пловдив. Разследването продължава.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР