Под ръководството на Районната прокуратура в Ботевград се води разследване

...
Под ръководството на Районната прокуратура в Ботевград се води разследване
Коментари Харесай

Замаскираха с пожар кражба от имот в Правешко

Под управлението на Районната прокуратура в Ботевград се води следствие по досъдебно произвеждане за палеж и кражба от къща в правешкото село Осиковска Лакавица. Престъпленията са квалифицирани по член 194, алинея 1 и по член 330, алинея 1 от Наказателен кодекс, оповестяват от държавното обвиняване.

От прокуратурата дават и повече информация по случая. На 19 юли 2023 година в селото било запалено имущество със забележителна стойност - двуетажна къща в махала " Хановете ", като е наранена и покъщнината в жилището. Стойността на недвижимия парцел е 200 000 лв., а повреденото от огъня имущество се прави оценка на към 50 000 лв.. Собствениците са открили, че от къщата липсват голям брой движимости на обща стойност към 5 000 лв..

Със събраните при следствието доказателства са открити причинителят и събитията към закононарушението. Направен е оглед на местопроизшествието, разпитани са очевидци. С позволение на арбитър са осъществени претърсвания и изземвания на няколко адреса и на автомобил. Липсващите движимости са открити в жилище в София.
 Кметска секретарка запалила автомобил си, с цел да прикрие кражбата си
Кметска секретарка запалила автомобил си, с цел да прикрие кражбата си

Тя направила цялостни признания

С разпореждане на прокурор е притеглен е притеглен като обвинен 44-годишен мъж с букви Р.Я., който преди време е бил в другарски връзки със стопаните на обраната о подпалена къща.

Прокуратурата е внесла през днешния ден искане обирджията да бъде оставен в ареста, само че съдът му наложил мярка за неотклонение " домакински арест ".

Разследването по случая продължава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР