Под ръководството на Районна прокуратура–Ботевград се провежда разследване по досъдебно

...
Под ръководството на Районна прокуратура–Ботевград се провежда разследване по досъдебно
Коментари Харесай

РП – Ботевград ръководи разследване за държане на цигари без акцизен бандерол за около 700 000 лева

Под управлението на Районна прокуратура–Ботевград се организира следствие по досъдебно произвеждане за нелегално държане на акцизни артикули без бандерол в огромни количества.

Предметът на закононарушението са 2930 000 къса цигари, на обща стойност към 700 000 лв..

Образуваното досъдебно произвеждане е за закононарушение по член 234, алинея 3, т. 1, т. 2 и т. 3, вр. член 2 от Наказателен кодекс и по член 234, алинея 3, т. 2 и т. 3, вр. алинея 2 от Наказателен кодекс.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор в качеството на обвинени са привлечени 3 лица – В.К. (на 32 години), осъждан за същото закононарушение с влезнала в действие присъда, К.С. (на 44 години), престъпно проявен, и Н.Х. (на 43 години), неосъждана. На 03.11.2022 година, на автомагистрала „ Хемус “ в региона на с. Врачеш, община Ботевград, е спрян за инспекция автомобил, м. „ Опел “, ръководен от К.С. от гр. София. В товарния обхват на транспортното средство са открити 6 мастербокса с фабрично запечатани кутии с цигари, без български акцизен бандерол. Мъжът е бил съпровождан от различен автомобил, м. „ Хюндай “, каран от Н.Х.

По напътствие на наблюдаващия прокурор и в изискванията на необходимост са подхванати дейности по следствието на адреси в гр. София и гр. Враца. При претършуване на няколко гаража в столицата и колите са иззетти общо към 287 мастербокса с цигари без акцизен бандерол.

Обвиняемите са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

Предстои Районна прокуратура–Ботевград да внесе в съда претенции за взимане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР