Под присъстващи при явно гласуване ще се разбира броят на

...
Под присъстващи при явно гласуване ще се разбира броят на
Коментари Харесай

Депутатите приеха предложение за кворума при гласуванията

Под " присъстващи " при очевидно гласоподаване ще се схваща броят на народните представители, които са регистрирани при последната инспекция на кворума преди гласуването. Това единомислещо поддържаха депутатите при окончателните текстове в правилника, по който ще работи новият 48-ми парламент.

Предложението бе подкрепено от единомислещо от 200 народни представители макар оспорването на Движение за права и свободи, които настояха в правилника да се запише единствено текста, че под присъстващи при скрито и очевидно гласоподаване да се схваща участвалите в гласуването депутати.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ се базира на член 81, алинея 1 и 2 от Конституцията, което на процедура значи, че всички актове се одобряват с най-малко 121 гласа " за ".

" При 120 дали своят вот, даже и всички да са дали своят вот " за ", решението не би трябвало да е признато ", уточни той.

Зам.-председателят на Народно събрание от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин отбрани предлагането на левицата, обвързвано с регистрирани при последната преди гласуването инспекция на кворума. 

Вигенин се базира на тълкувание, че националният представител може, с изключение на да гласоподава, само че и да не взе участие в гласуването, макар че участва: " Защото това значи, че се приема, че са регистрирани най-малко 121 народни представители и от тях даже единствено 61 да гласоподават " за ", всички останали да не вземат участие в гласуването, при тази формулировка, която даваме се приема, че решението може да бъде взето ".

Мнозинството не възприе настояването на " Възраждане " кворумът да бъде проверяван нееднократно по искане на ръководителя и ПГ в границите на едно съвещание, а три пъти, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР