Под мотото Състезателните гуми стават жизнено пространство, производителят на гуми

...
Под мотото Състезателните гуми стават жизнено пространство, производителят на гуми
Коментари Харесай

Направиха баскет игрище с материал от рециклирани състезателни гуми

Под мотото " Състезателните гуми стават витално пространство ", производителят на гуми Continental дружно с сътрудници тържествено откри ново баскетболно игрище в квартал Linden-Süd в Хановер. Специалната характерност на игрището е че за игралното поле е употребен материал от 200 рециклирани спортни гуми от устойчивата електрическа спортна серия Extreme E, която Continental поддържа като главен спонсор.

Баскетболното игрище има за цел да даде на децата и младежите оживено място за игра, бягане и подготовка. Тези гуми са употребявани по време на надпреварите в Саудитска Арабия, Гренландия и Сенегал. Сега, под формата на баскетболно игрище, те оказват помощ да се съберат младежите и да се въодушевят от спорта “, споделя Кристиан Кьотц, началник на отдела за гуми на Continental и член на Изпълнителния съвет на Continental AG.

„ Състезателна кариера на гумите в този момент получава втора живот. Вече преследваме разнообразни подходи за преработване и преработване на остарели гуми и работим непрестанно, с цел да създадем изцяло развити решения за кръгова стопанска система за нашите гуми. " завършва Кьотц.

Преработката на гумите в специфични павета е осъществена от компанията за произвеждане на пластмаси Regupol. Хановерската компания Kretschmer дава отговор за осъществяването на площадката. Общогерманският план на производителя има за цел да преодолее границите посредством спорта и да се концентрира върху обществения темперамент на взаимната игра.

Подразделението за гуми на Continental следва холистичен метод към устойчивостта във всички етапи на веригата на цената на гумите. Continental си сложи за цел да се трансформира в най-прогресивната компания за гуми във връзка с екологичната и обществената отговорност. За Continental решенията за кръговата стопанска система са значимо средство за реализиране на амбициозната цел за индиферентност на CO2 във веригата на доставки най-късно до 2050 година

Компанията от дълго време следва интегрирани подходи към регенерирането на гуми и за лекотоварни коли. Освен това Continental вкарва нови технологии и процеси, с цел да усъвършенства непрестанно своите решения за кръгова стопанска система. Например, производителят на гуми работи със своите сътрудници върху изключително ефикасни концепции за пиролиза. В бъдеще материалите и скъпи първични материали ще идват от преработването на остарели гуми и ще се употребяват за производството на нови гуми.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР