Под минута отнема машинното гласуване, което бе въведено с поправките

...
Под минута отнема машинното гласуване, което бе въведено с поправките
Коментари Харесай

ЦИК: Машинното гласуване отнема под минута, жегата не влияе

Под минута лишава машинното гласоподаване, което бе въведено с поправките в Изборния кодекс, въведен от предходното Народно заседание . Това съобщи на брифинг представителят на ЦИК доцент Цветозар Томов.

" Бях в село Ясен, Плевенско. Това беше мой персонален опит. Времето беше под минута във всяка секция. Нямаше опашки на никое място. Избирателите влизаха да гласоподават бързо, представителите на секциите действаха бързо. Повече време се губеше, когато гласоподавателите попълняха документите и разговаряха с комисията ", сподели доцент Томов.

ЦИК не разрешава да се лепят лепенки и стикери върху картите за гласоподаване, каквито случаи имаше в. Забранява се и дезинфекцирането на картите с гелообразни препарати - те повреждат картите.
 Всички машини за изборите на 11 юли са налични
Всички машини за изборите на 11 юли са налични

Това заяви съвещание министър-председателят Стефан Янев

Високите температури не са фактор, който може да компрометира работата на машините за гласоподаване, безапелационна бе Росица Матева от ЦИК . За да се тества надеждността на устройствата, институтът по метрология към Българска академия на науките е провел проби, които демонстрират, че те работят при температури, достигащи 45 градуса по Целзий.

Общо 1115 секции ще бъдат оборудвани с две машини . Изискването за това е във всяка от въпросните секции на предходните избори на 4 парил да са дали своят вот над 450 гласоподаватели.

Общо секциите отвън страната ще са 273 на брой, като преди всичко е Англия, следвана от Турция. В чужбина ще бъдат пратени 421 устройства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР