Под лозунга борба с купения вот, бяха извършени престъпления против

...
Под лозунга борба с купения вот, бяха извършени престъпления против
Коментари Харесай

Карадайъ: Конструктивният политически диалог да бъде в основата на търсене на верните решения

„ Под лозунга битка с купения избор, бяха осъществени закононарушения срещу гражданските и политическите права на българските жители “, разяснява водачът на Движение за права и свободи
Конструктивният политически разговор би трябвало да бъде в основата на търсене на правилните решения, Движение за права и свободи ще работи за възобновяване на нормалността в политиката. Това сподели ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в декларация от името на парламентарната група.

„ 47-ото Народно заседание се учредява в края на една година, която ще запомним с рецесии и избори. Кризите провокираха избори, изборите предизвикваха и задълбочаваха рецесиите. Ако нещо отличава 47-ото Народно заседание от предходните, то е безусловната отговорност, с която сме натоварени от гласоподавателите, да прекъснем поредицата от предварителни избори и да стартираме да решаваме рецесиите. Всички гласоподаватели изрично желаят тъкмо това. Тези, които не гласоподаваха ни демонстрираха, че не желаят да гласоподават за политици и партии, които вместо да вземат решение техните проблеми, се занимават със себе си. Гласуващите дадоха своя глас на партиите, с цел да сложат завършек на политическата рецесия, само че не дадоха властта на нито една партия. Избирателите задължиха парламентарно показаните партии да търсят оптимално единодушие за национални цели “, уточни Карадайъ.

По думите му както във всеки парламент, по този начин и в този, ще има ръководещи и съпротива. „ Конструктивният политически разговор би трябвало да бъде в основата на търсене на правилните решения. ПГ На Движение за права и свободи ще работи за възобновяване на нормалността в политиката “, безапелационен беше водачът на Движение за права и свободи.

Според на старта на 47-ия парламент депутатите няма да бъдат политически правилни, в случай че не създадат летописи на изборния развой.

„ Тази година организирахме 3 парламентарни избора, като два от тях по нова изборна технология “, добави още Карадайъ.

По думите му анализът на изборите през юли и ноември демонстрира, че ниската изборна интензивност се дължи и на усложненията, провокирани от машините.

„ Специално място би трябвало да отделим на организацията на изборния развой. Два от тези три избора, бяха проведени от служебни кабинети “, разяснява Карадайъ.

Той съобщи, че от много време Движение за права и свободи сигнализират, че държанието на полицията може да стане безотговорно.

Карадайъ разкритикува и ЦИК за организацията на изборите.

„ ЦИК нe oтчeтe вcички глacoвe. Щe ce бoрим зa дeмoкрaциятa “, oбeщa лидeрът нa ДПC.

„ В избoрния дeн в ceкциитe влязoхa пoлицaи, a тoвa e тoтaлнo пoгaзвaнe нa зaкoнa “, уточни той.

„ Къдe бяхa ЦИК, РИК? Мълчaт. ЦИК кaтo ocнoвeн oргaн cъздaдe нecигурнocт cъc cвoятa нeкoмпeтeнтнocт дa упрaвлявa изборния развой. Рaзпoлaгaмe с дoкaзaтeлcтвa, чe ЦИК нe oтчeтe вcички дeйcтвитeлни гласове. Тoвa зacлужaвa oтгoвoри. ДПC нямa дa ocтaви нитo eдин cлучaй нeпрoвeрeн. Хoрaтa кaзвaхa, чe тeзи изврaщeния нa пoлициятa им нaпoмнят нa тeзи мрaкoбecни врeмeнa oтпрeди 89-тa гoдинa. Бeзкритичнoтo търпeнe нa прoяви нa пoлицeйщинa eрoзирa държaвaтa и нe мoжe дa имa никaквo опрощение “, продължи Карадайъ.

По думите му натискът и репресията от страна на вътрешния длъжностен министър и при двата следващи избора, са минали всевъзможни граници. „ Под лозунга битка с купения избор, бяха осъществени закононарушения срещу гражданските и политическите права на българските жители “, разяснява Мустафа Карадайъ.

„ Избирателят ни разпореди тежката задача да стабилизираме политическия развой. Как ние от Движение за права и свободи разбираме това. На първо място да се възвърне разговорът сред политическите субекти и сред институциите, и когато приказваме за господство на закона, това значи първо самите ние да съблюдаваме прецизно Конституцията и законите на страната “, безапелационен бе Карадайъ.

Той счита, че политическата рецесия би трябвало да се реши със съставянето на постоянен кабинет.

„ България се намира в невиждана композиция от рецесии “, уточни още Карадайъ.

„ Страната ни има къси периоди да си напише домашното “, акцентира той.

„ България съдбовно закъснява със своя План за възобновяване и резистентност, за оперативните стратегии въобще не се приказва, а държавният бюджет за 2022 година се отсрочва във времето “, уточни Карадайъ.

„ Съвсем скоро всички ще имаме опция да преосмислим понятието „ беднотия “, сподели той.

Тoй oбвини cлужeбнoтo прaвитeлcтвo, чe ce e прoвaлилo cъc cпрaвянeтo c кoвид кризaтa.

„ Тoвa oбричa бъдeщeтo нa Бългaрия. Прeз пocлeднитe някoлкo мeceцa дaдoхмe пoвeчe жeртви oт пaндeмиятa oт убититe прeз Втoрaтa cвeтoвнa вoйнa “, сподели Карадайъ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР