Почти половината от пенсионерите в България ще получат добавки за

...
Почти половината от пенсионерите в България ще получат добавки за
Коментари Харесай

Лазар Лазаров: Половината от пенсионерите у нас ще получат добавки за Великден

Почти половината от пенсионерите в България ще получат добавки за Великден . Това разгласи пред „ Българска национална телевизия “ служебният министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров . Както Искра.бг заяви.

Лазаров акцентира също по този начин, че коледните и великденските добавки не зависят от осигурителния принос на съответните лица . Напротив. Това е сума, която се дава, с цел да може тези хора да посрещнат част от разноските си за празниците.

Миналата година да вземем за пример е имало коледни добавки от 70 лв. за безусловно всички пенсионери и доста хора са показали, че това не е заслужено, тъй като има и такива, които получават по 3000 лв. пенсия на месец .

Така съгласно обществения министър най-справедливият метод сега е да бъдат подкрепени тези пенсионери, които най-вече се нуждаят от това . А това са хората, чиито пенсии са на границата на бедността у нас. Става въпрос за съвсем половината възрастни хора.

Но Лазаров акцентира, че постоянно, когато се слага граница за нещо, се появява така наречен синдром на границата . А повода да не бъдат дадени добавки на всички пенсионери не била финансова, а по-скоро – законодателна .

Тя е, че удължаването на бюджета не планува механизми за проявление на еластичност, от които може да се възползва служебното държавно управление. И заради тази причина като главен проблем се явява по какъв начин да бъде открито съображение да бъде осъществен подобен разход.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР