Почти не познавам убитото момче. От много малък е по

...
Почти не познавам убитото момче. От много малък е по
Коментари Харесай

Кметът на Белозем с ексклузивни разкрития за прегазения от фермер циганин

Почти не познавам убитото момче. От доста дребен е по пандизите, може би от 16-17 годишен. Това показа пред "Трафик " Иван Тачев, кметът на село Белозем, в което е живял Петър Гаджанов. Припомняме, че 30-годишният мъж бе прегазен от кипъреца Димитракис Пилирис в нощта на 11 май в землището на село Болярино.

Убитият Петър и няколко момчета от махалата отишли в селото, с цел да търсят люцерна за конете, споделиха околните на Гаджанов. Те отхвърлиха да е имало предходни спорове сред двамата.

„ По първични данни жертвата, съпроводен от още две лица, са влезнали в парцела на предприемача за кражба. Те били въоръжени с коси и други принадлежности. Собственикът на парцела ги е видял и подгонил. Крадците са се разпръснали в разнообразни направления в равнищата с люцерна. Кипърецът е подгонил с колата единия, като след няколко метра го е настигнал и блъснал. Поради тъмнината не е видял другите двама и се е върнал до тялото на жертвата. Към момента нямаме данни да е прегазил втори или трети път мъжа, само че съгласно очевидците, той е обикалял с колата в кръг към жертвата”, съобщи окръжният прокурор Румен Попов по-рано през днешния ден.

"Аз знам, че не е имало спорове. Не е имало ни здравей, ни здрасти! ", изясни чичото на Петър Асен Гаджанов. "Не трябваше да постъпва по този начин. Трябваше да го хване, че е бил в нарушаване, само че не и по този начин да го отрепе ", добави той. Според околните младежите се намирали на най-малко километър от парцела на Пирилис, когато били подгонени от пикапа му.

На място дошъл Ангел, който е брат на убития. Той изясни, че е чакал полицески екип да се отзове на сигнала в продължение на три часа. "Цяла нощ стоях до брат ми. Главата му бе премазана ", разказва гледката той.

Както към този момент стана ясно, Петър и различен път е плячкосвал парцела на Пирилис, който обитава на територията на село Болярино. От 2002 година насам той се грижи за плантация, в която отглежда селскостопански животни. Последната присъда на Гаджанов била за кражба на коне и крави точно от парцела на кипъреца.

По думите на Ангел обаче убитият станал нов човек, откакто излязъл от пандиза пред 2017 година. Намерил си жена и почнал работа. Петър оставя съкрушена бременната си брачна половинка, като двамата имат още едно дете. "Ще се грижим за нея, няма да я оставим ", дадоха обещание околните му и допълниха, че се надяват децата да останат под положителни грижи, в случай че някой ден дамата реши да си тръгне от вкъщи им, с цел да продължи живота си.

Според кмета на село Белозем напрежението в селото се дължи на поредицата от обири, осъществени от избрана групичка. Редовните клиенти на Темида от махалата се брояли на пръсти, а имената им в последно време се свързвали главно с обири на нафта в региона на гарата. Наскоро даже се стигнало до побой.

"Бяха набили постовия, поради това, че отказал да им каже по кое време има доставка. Човекът си е изкарал здравно ", описа Тачев.

Според него законодателят би трябвало да обмисли по-добри превантивни ограничения против сходен вид обири. "Тук може да стане покруса, по-голяма от Хитрино ", показа опасенията си той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР